Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Γιάννενα. Ενημέρωση από την χθεσινή πορεία

Γιάννενα: ενημέρωση από την χθεσινή πορεία
από .... 11:32πμ, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010
Σινιάλο-ανταπόκριση από ιθαγενή των αστικών γιαννιώτικων οροσειρών.
Αν λάβουμε υπόψη τα τοπικά ΜΜΕ, η χθεσινή πορεία που συμμετείχαμε πάνω από 3.000 άτομα μάλλον δεν έγινε, επίσης οι δεκάδες κρανοφορεμένοι μπάτσοι (κάτι σαν ΜΑΤ) που περιφέρονταν από στενό σε στενό και από τράπεζα σε τράπεζα τελικά μάλλον δεν ήταν μπάτσοι αλλά απεγνωσμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι περιφέρονταν ανα την πόλη ψάχνοντας ανοιχτή τράπεζα για κανα δανειάκι, λόγω της προχωρημένης ώρας τελικά δεν πρόλαβαν και περίμεναν υπομονετικά όλο το βράδυ να ανοίξουν.
4-5 μηχανάκια δικάβαλα με ώριμους άνδρες δεν ήταν ΔΙΑΣ αλλά τα νέα δημοτικά ταξί, η λύση στο κυκλοφοριακό που μας κληροδότησε ο απερχόμενος δήμαρχος. Τα πεσίματα, τα ψαχτήρια και οι εξακριβώσεις στοιχείων σε νεολαίους δεν ήταν αυτό που φαινόταν (αφού δεν ήταν ΔΙΑΣ αλλά ταξί), απλά τραβολογάγανε περαστικούς για καμιά "κούρσα".
Οι 50-60 νεολαίοι του πανελλήνιου σοσιαλιστικού κινήματος που εθεάθησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ήταν όντως μέλη του ΠΑνελλήνιου ΣΟσιαλιστικού Κινήματος. Άγνοούνται όμως τα υπόλοιπα μέλη του αυτοαποκαλούμενου ΠΑνελλήνιου ΣΟσιαλιστικού Κινήματος, (2-3 βουλευτές, εκατοντάδες υποψήφιοι, και οι χιλιάδες ψηφοφόροι τους).
Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω τα τοπικά ΜΜΕ.
Απλά λίγο πριν κοιμηθώ χθές βράδυ, είδα (μάλλον όνειρο) ότι έγινε πορεία, με πάνω από 3.000 ανθρώπους, οι 200-300 εκ των οποίων (για πάντα "νεαροί", ευτυχώς γιατί έρχονται και τα γενέθλιά μου και με είχε πιάσει μια μελαγχολία) ήταν στο μπλόκ των αναρχικών, και μου φάνηκαν ότι σύντομα θα ξαναβγούν στον δρόμο...
Αυτά λοιπόν...και όποιος μπορεί ας βάλει και αυτός το χεράκι του να γίνει όντως αυτό το πράμα ανταπόκριση.
πολλούς χαιρετισμούς απ τα ψηλάβουνά
Καλημέρα
από ,,,, 12:02μμ, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010
Εχω την αίσθηση (χωρις διάθεση να προβοκάρω) ότι ο κόσμος που συμμετείχε στην πορεία σε καμία περίπτωση δεν ήταν 3000. Θα έλεγα ότι είμασταν περίπου οι μισοι. Επιβεβαιώνω την προκλητική παρουσία των μπάτσων ΣΕ ΚΑΘΕ στενό επί της δωδώνης καθώς και πισω και μπροστά απο τη νομαρχία, μπροστα στο δικαστικο μέγαρο, γενικότερα δεξιά και αριστερά της πορείας. Εγω μέτρησα παραπάνω απο 4-5 μηχανές της ομάδας βίας (χωρις να υπερβάλλω επειδή τους πέτυχα στο δρόμο καθώς ανέβαιναν τη δωδώνης), γύρω στις 8.
Επίσης έπεσε τρελό γιουχάϊσμα στους πασπιτες και γιαούρτια. Οι κνίτες για ακομα μια φορα εκαναν πορεια μονοι τους.
Οσον αφορα τα τοπικα κανάλια ενημέρωσης..... τι να πω, να λογια ειναι περιττά και με κάλυψε ο αποπάνω. Αλλα αυτο ήταν η στάση που κράτησαν τα κανάλια γενικότερα σε όλη την Ελλαδα (υποθέτω οτι ειχε πέσει σύρμα απο τα αφεντικά τους)
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1226005