Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ο Π. Αλεξίου και η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Ηγουμενίτσας για το πρόσφατο φαινόμενο ακραίας ρατσιστικής βίας

Ανοικτή επιστολή.Με αφορμή το πρόσφατο φαινόμενο ακραίας ρατσιστικής βίας, όπου:
Γράφει ο Π.Αλεξίου.
(Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης του Δήμου Ηγ/τσας. )
Πιστολέρο πυροβολεί μετανάστες και τραυματίζει έναν σοβαρά στο Νεοχώρι Παραμυθιάς.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σε κάθε δημοκράτη σε κάθε καλόπιστο πολίτη
Τα πράγματα πλέον οδηγούνται εκτός ελέγχου, ήταν όμως βέβαιο ότι θα έφταναν μέχρι εδώ. Οπλισμένος καου-μπόυ, εποχούμενος σε αυτοκίνητο, έριξε εννιά σφαίρες σε ομάδα μεταναστών, που ερχόταν, με τα πόδια, μέσω Εγνατίας προς την Ηγουμενίτσα, τραυματίζοντας έναν επικίνδυνα. Το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργείται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, δημιουργεί και στην περιοχή μας φαινόμενα ακραίας φασιστικής βίας, σαν αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν:
1. Γιατί και από πού φεύγουν αυτοί οι κολασμένοι της γης;
Είναι μήπως τυχαίο ότι στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί, Κούρδοι, Ιρακινοί, Σομαλοί και Παλαιστίνιοι που φεύγουν από τη χώρα τους γιατί οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές άναψαν τις φωτιές του πολέμου, έσπειραν την πείνα και τη δυστυχία στον τόπο τους; Στα βάθη της Ασίας και της Αφρικής ξέρουν άραγε την Ηγουμενίτσα ή τους φέρνουν εδώ, αντί αδρού τιμήματος χιλιάδων ευρώ οι σύγχρονοι δουλέμποροι; Πολλοί απ΄ αυτούς θαλασσοπνίγονται στα νερά του Αιγαίου, σκοτώνονται στα ναρκοπέδια και στα νερά του Έβρου.
2. Γιατί αυτοί έρχονται στην πόλη μας;.....
(Γιατί έρχονται εδώ ή στην Πάτρα και δεν πάνε στη Τρίπολη ή στα Γιάννενα;)
Γιατί εδώ στην λεγόμενη «πύλη της Ευρώπης» υπάρχει έστω μια κάποια μικρή πιθανότητα να περάσουν στην «πολιτισμένη» Ευρώπη, που την έχουν καταστήσει απροσπέλαστο φρούριο, αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και με το πρόσχημα αυτό έχουν εξαπολύσει τους πολέμους στις πατρίδες τους.......
3. Γιατί βλέπουμε αυτούς τους «άθλιους της Ηγουμενίτσας», να γυρίζουν πεινασμένοι στους δρόμους της πόλης, γιατί τα παιδιά μας να εθίζονται στη δυστυχία, θεωρώντας φυσικό το φαινόμενο να βλέπουν αυτούς τους «κολασμένους της γης» να ψάχνουν τους κάδους των σκουπιδιών;
Γιατί το Ελληνικό κράτος είναι το μόνο κράτος που χορηγεί με το σταγονόμετρο πολιτικό άσυλο, γιατί το κράτος αυτό, ο Δήμος και οι άλλοι φορείς δεν φροντίζουν, όπως ορίζει και ο Χάρτης του ΟΗΕ, για τα δικαιώματα των προσφύγων, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για στοιχειώδη τροφή, για υγειονομική περίθαλψη, για νομιμοποίηση αυτών των κατατρεγμένων, γιατί, απεναντίας οι τοπικοί άρχοντες με εμπρηστικές δηλώσεις, δίνουν τροφή στην διαμόρφωση ξενοφοβικού κλίματος.
4. Υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι αν γινόταν όλα αυτά θα υπήρχαν τα φαινόμενα αυτά, που γεννούν τη βάσιμη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής μας;
Όχι βέβαια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ζητάνε πόρους και η ΕΕ διαθέτει με ευκολία, όχι για το σκοπό αυτό, αλλά για νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για στρατό φύλαξης των συνόρων (FRONTEX), που όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανακόψουν τα κοπάδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, γιατί οι απελπισμένοι αυτοί δεν έχουν τίποτε να χάσουν μπροστά σε μια έτσι κι αλλιώς «χαμένη ζωή».Τα χρήματα που δαπανούνται για τη «φύλαξη» των συνόρων, είναι 20 φορές περισσότερα από εκείνα που θα χρειαζόταν για την δημιουργία και λειτουργία χώρων υποδοχής και περίθαλψης.
5. Γιατί το ελληνικό κράτος ακολουθεί μια τέτοια πολιτική;
Γιατί θέλει να συγκαλύψει τις αιτίες του φαινομένου αυτού και την αντιλαϊκή του πολιτική, να φορτώσει στους μετανάστες την ανεργία, την φτώχεια που βιώνουν και οι έλληνες εργαζόμενοι, θύματα της ίδιας πολιτικής, που θέλει φτηνή εργατική δύναμη σε όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που μετατρέπει τους μετανάστες σε εξιλαστήρια θύματα, εξαπολύοντας επιχειρήσεις «σκούπα» και πογκρόμ διώξεων σε βάρος τους, καλλιεργώντας ένα κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που επωάζει το αυγό του φιδιού και τροφοδοτεί τις φασιστικές οργανώσεις.
Γι΄αυτό δημιουργούνται και θα δημιουργούνται αυτά τα φαινόμενα ή άλλα σαν την δολοφονία του Aριβάν Oσμάν Aμπντουλάχ στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας από τις δυνάμεις καταστολής, που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στο κυνηγητό αυτών των ανυπεράσπιστων, στο χτύπημα των εργατικών ή νεολαιίστικων διαδηλώσεων, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να συλλάβουν αυτά τα φασιστοειδή-νοσταλγούς της 21ης Απριλίου, που κραδαίνουν τα όπλα τους ανοιχτά και προκλητικά στο διαδίκτυο και απειλούν μετανάστες και πολίτες.
· Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία οπλίζει τα χέρια των υποψήφιων δολοφόνων
· Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών φέρνουν τις στρατιές μεταναστών στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, «πύλη»
μιας Ευρώπης-φρούριο
Γι αυτό πρέπει ο κάθε εργαζόμενος, νεολαίος, ο κάθε δημοκράτης, να μη παρασύρεται εύκολα από ρατσιστικά ακροδεξιά κηρύγματα, να σκεφτεί σοβαρά το ζήτημα. Να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, μέσα από φορείς, συνδιοκάτα, συλλογικότητες
· Να καταδικάσουμε αυτά τα φαινόμενα ρατσιστικής-φασιστικής βίας σε ανυπεράσπιστους μετανάστες
· Να ζητήσουμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι
· Πολιτικό άσυλο και νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα
· Να ζητήσουμε από την κυβέρνηση, τον Δήμο, τις υποτιθέμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις, στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, τροφής και υγειονομικής περίθαλψης για τους πρόσφυγες.
· Να συνειδητοποιήσουμε και βροντοφωνάξουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα:
Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο, στο φασισμό,
το ρατσισμό και την ξενοφοβία, στην Ευρώπη φρούριο και
στην αντιλαϊκή-αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/11/blog-post_9638.html