Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Προεκλογική ομιλία Ν. Ζήκου - Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΖΗΚΟΥ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Εργάτες, εργαζόμενοι της πόλης και της υπαίθρου. Νέοι και νέες σύντροφοί και φίλοι. Είμαστε απόψε εδώ σε μια από τις πιο ελπιδοφόρες προσπάθειες της ριζοσπαστικής κομμουνιστικής αριστεράς που στόχο έχει να ενώσει όλες τις δυνάμεις της εργασίας, όλους αυτούς που παράγουν τον πλούτο σε αυτόν τον τόπο απέναντι σε αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατέστρεφαν την παραγωγή μας κ’ εξακολουθούν να καταστρέφουν μεγάλο κομμάτι των παραγωγικών μας δυνάμεων.
Δεν είναι απλά μια μάχη εκλογική. Είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια των δυνάμεων της αριστεράς όχι μόνο να ενωθεί η ίδια, αλλά και να ενοποιήσει την εργατική τάξη της περιοχής μας μαζί με τους αγρότες και τους επαγγελματίες. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ύστερα από 36 χρόνια μεταπολίτευσης το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού πιστεύει πλέον ότι η σημαντικότερη πληγή για την δουλειά του, για τα παιδιά του και το μέλλον του είναι η Ε.Ε. Οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν τόσα χρόνια δίνουν τα κέρδη και τον πλούτο στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Νιώθουμε ακόμα δικαιωμένοι γιατί οποίο αίτημα και αν είχαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια επιμέναμε ότι έχει τις ρίζες του στις επιταγές της Ε.Ε που εφάρμοζαν οι υποταγμένες ελληνικές κυβερνήσεις. Με άλλοθι το δημόσιο χρέος η κυβέρνηση Παπανδρέου μπήκε στο μηχανισμό στήριξης και ο λαός μας βιώνει την τριμερή κατοχή της Ε.Ε της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ. μάλιστα το τελευταίο διάστημα τα αστικά επιτελεία με προπομπό τον πρωθυπουργό που καθοδηγούν δίνουν μάχη να εκφοβίσουν το λαό επειδή ακριβώς διαβλέπουν την μαζική έκφραση διαμαρτυρίας προς την πολιτική τους. Το έργο το ανέλαβαν εργολαβικά και τα διάφορα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε.
Είμαστε ακόμα εδώ για να τονίσουμε για ακόμα μια φορά στους εργαζόμενους ότι η ψήφος τους στα αστικά κόμματα εξουσίας πήγε χαμένη και ότι σε αυτές τις εκλογές αν χαρίσουν ξανά σε αυτά την ψήφο τους δεν θα είναι απλά χαμένη αλλά και αρνητική προς τα συμφέροντα τους. Είμαστε απόψε εδώ για να τονίσουμε ότι η εργατική τάξη και ο λαός συνολικά βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και της κατακτήσεις τους. Η κρίση του κεφαλαίου οδηγεί τους καπιταλιστές μαζί με τους πολιτικούς τους υπαλλήλους να βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων με την δραστική μείωση των μισθών, την χειροτέρευση των όρων εργασίας και συνταξιοδότησης και την τρομαχτική διόγκωση της ανεργίας που πάνε μαζί με το χτύπημα των πολιτικών δικαιωμάτων .
Τα αστικά κόμματα σαν άξια φερέφωνα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου βαφτίζουν το δικό τους ταξικό συμφέρον εθνικό. Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα που πάρθηκαν και αυτά που θα έρθουν μετά τις εκλογές είναι προς το συμφέρον τους. Προειδοποιούμε πως η επόμενη μέρα θα έχει ακόμη πιο σκληρά μέτρα ενώ θα ενεργοποιηθούν εντονότερα και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.
Αρπάζουν τον δημόσιο πλούτο, κλέβουν το εργατικό εισόδημα, καταστρέφουν τα μικρομεσαία στρώματα και αφανίζουν την αγροτιά. Είμαστε απόψε εδώ για να πούμε μια φορά ακόμα ότι τα παιδιά μας θα πίνουν γάλα από την ΔΩΔΩΝΗ και όχι από την Ολλανδία, θα τρώμε κρέας από την ΣΒΕΚΗ και όχι εισαγόμενο, θα τρώμε φρούτα, ψάρια πατάτες, λάδι και ότι άλλο παράγει ο τόπος μας. Αυτό σημαίνει έξοδος από την Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πως δεν πληρώνουμε το χρέος. Εθνικοποιούμε τις τράπεζες και την εκκλησιαστική περιουσία, σεβόμενοι τους όρους και τις διαθήκες των ευεργετών διαθέτουμε τα κληροδοτήματα στην υπηρεσία του λαού της Ηπείρου.
Είμαστε απόψε εδώ για να τονίσουμε τον βαθύ πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών στις 7 Νοέμβρη καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε γαργάρα τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και ζήτα την ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει καινούργια αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν ως την εξαθλίωση μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας. Μαζί της συμπορεύεται η ΝΔ που είναι δήθεν κατά του μνημονίου περιμένοντας στην γωνία για να εφαρμόσει ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Κάνουν πως ξεχνάνε την βαριά ευθηνή που φέρουν για την κατάντια στην οποία είμαστε τώρα αποσιωπώντας ότι και αυτοί εφάρμοσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές που βύθισαν την χώρα στο χρέος.
Μαζί τους και το ΛΑΟΣ ο ακροδεξιός λαϊκίστικος πυρήνας που προσπαθεί να χειραγωγήσει την αγανάκτηση του κόσμου στρέφοντας την προς της πιο απάνθρωπες και καταδικασμένες πολιτικές.
Περά λοιπόν από τις όποιες διαφορές της κυβέρνησης και αυτών των κομματιών της αντιπολίτευσης πολιτικά υψώνουν κοινό μέτωπο κατά των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Σκοτώνουν παιδιά, καίνε τους ανθρώπους στους χώρους δουλειάς τρομοκρατώντας έτσι τον λαό προκειμένου να μην διεκδικήσει τα δικαιώματα του.
Είμαστε απόψε εδώ για τονίσουμε ακόμα μια φορά ότι οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι των καπιταλιστών και των κυβερνώντων τους στο εργατικό κίνημα εκφυλίζοντας τις συλλογικές διαδικασίες και αδρανοποιώντας πλατιές μάζες αποκλείοντας τους από το συνδικαλιστικό κίνημα. Η μόνη απάντηση βρίσκεται στον ευρύ συντονισμό των σωματείων, των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών στην βάση των πραγματικών τους προβλημάτων, κόντρα στον εκφυλισμό των αγώνων από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Είμαστε απόψε εδώ να διατρανώσουμε την πεποίθηση μας προς τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο, τον επαγγελματία πως υπάρχει διέξοδος και πως αυτή δεν βρίσκεται στο βάθος του τούνελ της καπιταλιστικής κρίσης αλλά στη λεωφόρο των δικών μας αγώνων, όχι απλά για την διάσωση της παραγωγής μας αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της προς όφελος του λαού της περιοχής μας. Είναι πρόταση παραγωγικής ανασυγκρότησης τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα που θα δώσει δουλειά στους χιλιάδες άνεργους και την νεολαία.
Κόντρα σε αυτούς που πριν λίγα χρόνια έβαλαν ταφόπλακα στην αγροτική μας παραγωγή και που σήμερα καταστρέφουν τον δευτερογενή τομέα και τους μικροεπαγγελματίες, το ντόπιο κεφάλαιο που υπηρετούν οι κυβερνώντες αυτή την καταστροφική πολιτική υπηρετεί και από αυτό το βήμα τους καλούμε να προσφέρουν την μονή υπηρεσία που μπορούν, να παραιτηθούν πριν κάνουν μεγαλύτερο κακό.
Είμαστε απόψε εδώ για να καλέσουμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για τον αγώνα της επιβίωσης. Είμαστε εδώ για να καλέσουμε τους αγρότες της περιοχής μας να δυναμώσουν τους συνεταιρισμούς με μια μερίδα το κάθε νοικοκυριό μια ψήφο και με ανακλητούς εκπροσώπους , με κρατικές τιμές και κρατική στήριξη για να υπάρξει αγροτική παραγωγή μου θα μπορέσει να ταΐσει φθηνά το λαό της περιοχής και να το σώσει από την πείνα και την εξαθλίωση που τον οδηγούν.
Είμαστε απόψε εδώ για απευθυνθούμε στην νεολαία καλώντας την να μην γυρίσει της πλάτες της στο μέλλον. Να συμπορευθεί με τους εργαζόμενους ώστε να έχει εργασιακά δικαιώματα και από γενιά των 400 ευρώ και της ανεργίας να γίνει η γενιά της ανατροπής της καπιταλιστικής πραγματικότητας.
Σας καλούμε όλους με το ψηφοδέλτιο στο χέρι να στηρίξετε στη περιφέρεια Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, ΔΡΑΣΥ στην πόλη των Ιωαννίνων, και ριζοσπαστική παρέμβαση στον δήμο Ζίτσας.
Γεια σας με την υπόσχεση για νέους αγώνες.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/11/blog-post_7894.html