Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ρεπορτάζ του Artetvγια τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Ρεπορτάζ του Arte tv για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα
Ρεπορτάζ για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα και τις κινήσεις αλληλεγγύης που εκδηλώνονται από πολίτες της πόλης προβλήθηκε στο γαλλο-γερμανικό κανάλι Arte Tv , ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα τηλεοπτικής συνεργασίας στην Ευρώπη με έμφαση στον πολιτισμό και τα κοινωνικά θέματα.
Μια ομάδα Γάλλων καλλιτεχνών επισκέφτηκε την Ηγουμενίτσα στο τέλος του Αυγούστου και τα πλάνα του ρεπορτάζ είναι από το λιμάνι και το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του νέου λιμανιού για την προβολή της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη.
Στο μεταξύ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Ηγουμενίτσα σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι η «φρίκη των στρατοπέδων του Έβρου αποτελεί το καλωσόρισμα των χιλιάδων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας με όνειρα και προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή. Στον Έβρο υπάρχουν 5 βασικά τμήματα συνοριακής φύλαξης, τα οποία τους τελευταίους μήνες υποδέχονται σε ημερήσια βάση περίπου 250 μετανάστες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς. Τα τμήματα αυτά βρίσκονται στο Νέο Χειμώνιο, στις Φέρρες, στο Σουφλί, στο Τυχερό και στο Ισαάκιο στο Διδυμότειχο. Ένα ακόμη βρίσκεται στους Μεταξάδες, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Γέμισε και πάλι η πόλη μας με καινούργια πρόσωπα. Άνθρωποι που ταξίδεψαν σε παλιές και καινούργιες διαδρομές με τον ίδιο πάντα στόχο και προσωρινό σταθμό το λιμάνι. Κάποιοι απ’ αυτούς, προπαντός οι ανήλικοι δείχνουν χαμένοι σ’ αυτό τον καινούργιο τόπο που βρέθηκαν, χωρίς να προλάβουν να καταλάβουν πως και γιατί. Παραμένουν πάντα ζωντανές οι αναμνήσεις για την παλιά πατρίδα και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή στην πολυπόθητη Ευρώπη. Καλή τύχη στους φίλους από τη Βόρειο Αφρική».
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/09/arte-tv.html