Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση στα δημοσιεύματα του epirusgateblog για την ΔΡΑΣΥ στα Γιάννενα

Απάντηση στα δημοσιεύματα του epirusgate.blogspot για την ΔΡΑΣΥ
Στο δημοσιογραφικό μπλοκ http://epirusgate.blogspot.com υπάρχουν δυο το λιγότερο απρεπή ανώνυμα σχόλια για την εκλογική παρέμβαση της ΔΡΑΣΥ. Θεώρησα πρέπον και πολιτικά σωστό σαν υποψήφιος της ΔΡΑΣΥ να δώσω μια απάντηση στο αυτόν που έγραψε τα σχόλια.
Tα εν λόγω δημοσιεύματα

(http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/blog-post_2578.html,
Πέμπτη 16 Σεμπτεμβρίου
Εκλογές μεταξύ γραφικότητας και ...ανεκδότου
Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η αριστερά στα Γιάννενα οφείλει να πρωτοστατήσει σε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα που θα ριζώσει με επιτροπές σε χώρους εργασίας και σε γειτονιές και να αποποιηθεί τον σεχταριστικό χαρακτήρα που συνεχίζουν να της προσδίδουν οι αποτυχημένες πολιτκές ηγεσίες της. Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στη ΔΡΑΣΥ του Στέφανου Σκοπούλη. Καλό είναι να συμπληρώσουμε το σχόλιό με μερικές ακόμη σκέψεις. Δεν θεωρούμε απαξιωτική την αναφορά σας για το μόλις 2,67% που έλαβε η συγκεκριμένη παράταξη στις εκλογές του 2006. Όμως θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη "παρέα" ξεκίνησε από το 9% στις νομαρχιακές εκλογές του 1998 (εξέλεξε τότε δύο νομαρχιακούς συμβούλους) για να απαξιωθεί στη συνέχεια πλήρως από τους πολίτες και να πέσει σε ποσοστά κάτω και από τα επίπεδα του... πληθωρισμού! Είναι τα ίδια άτομα που στην κρίσιμη αναμέτρηση του δεύτερου γύρου των εκλογών του 2002 στήριξαν με την αποχή τους την εκλογή Γκόντα και Καχριμάνη σε δήμο και νομαρχία αντίστοιχα. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν τώρα βρίζοντας το ΠΑΣΟΚ να μας πείσουν ότι για όλα φταίει το μνημόνιο. Λες και πριν από το ΔΝΤ όλα ήταν μια χαρά. Ας γνωρίζουν ότι οι εποχές δεν προσφέρονται για επαναστατική γυμναστική και πως πλέον δεν "πουλάει" η αναμνησιολαγνική αριστερά. Οι πολίτες έχουν άλλα προβλήματα και ουδόλως τους ενδιαφέρει εάν αυτοί οι τύποι τα βρουν ή όχι και επιστρέψουν κάποτε στο ΚΚΕ. Οι Γιαννιώτες έχουν αποφασίσει να αλλάξουν δημοτική αρχή στα Γιάννενα και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την εκλογή του Φίλιππα Φίλιου. Ούτε μια ψήφο λοιπόν χαμένη, ούτε μια ψήφο στα γκρουμπούσκουλα" της ψευτο-αριστεράς.
http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/blog-post_3402.html
Πέμπτη 16 Σεπτεμβριου
"Βούτηρο στο ψωμί" του αποτυχημένου Ν. Γκοντά
Όπου "γάμος η Βασίλω πρώτη" λέει εύστοχα ο θυμόσοφος λαός και πραγματικά αυτή η φράση ταιριάζει γάντι με τους χαβαλέδες της τοπικής αριστεράς που δεν παραλείπουν κάθε τέσσερα χρόνια να βγαίνουν από τις "ναφθαλίνες" και να ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου. Καλώς τα παιδιά του 2,67% που το μόνο που κάνουν για να προμοτάρουν το συνδυασμό τους είναι να επιτίθονται κατά του επικεφαλής
της αντιπολίτευσης και σίγουρου θριαμβευτή των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου Φίλιππα Φίλιου, επιχειρώντας για ακόμη μία φορά να βάλουν "βούτυρο στο ψωμί" του αποτυχημένου Νίκου Γκόντα.)

δεν εκφράζουν παρά την ποιότητα των συγκεκριμένων συγγραφέων των δημοσιευμάτων και αλίμονο αν εκφράζει την ποιότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στην παράταξη του Φ. Φίλιου, τότε μάλλον οι διαφορές με την παράταξη του Ν. Γκόντα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων ελάχιστες.
Όσο αφορά την ουσία των γραφόμενων: Η ΔΡΑΣΥ μόνο παράταξη της ΝΑΕ δεν είναι, συμμετέχει και αυτή όπως και άλλες δυνάμεις στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας μαχητικής συγκρουσιακής αριστεράς, μια τέτοια προσπάθεια είναι η ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ. Όσα αυτά τα αστεία που γράφει για τα περί μετά ή πριν το μνημόνιο ο συγγραφέας του κειμένου ας διαβάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα αποδοχής των αλλαγών. Και δυστυχώς ο Φ. Φίλιος συμμετέχει με τον τρόπο σε αυτή την στήριξη των νεοφιλελευθέρων, αντεργατικών μέτρων.

Εάν ήταν αριστερός θα είχε παραπάνω ελπίδες να ρίξει τον Γκόντα παρά τώρα που θα έχει να αντιμετωπίσει και τις υπόγειες διαβουλεύσεις οριζόντιας μορφής μεταξύ Δημαρχείου και πλατείας Πάργης ή μήπως αυτές οι επαφές έχουν σταματήσει και υπάρχει όντως «ειρήνη» στην κεντροαριστερή παράταξη. Άρα αν θέλουν να βρουν εχθρούς στην παράταξη του Φ. Φίλιου ας ψάξουν αλλού, στο εσωτερικό τους και όχι στην ανατρεπτική αριστερά που επιθυμεί να ερευνήσει δρόμους έκφρασης μιας επαναστατικής πολιτικής και όχι γυμναστικής στο σήμερα. Άρα το ποιοι βάζουν βούτυρο στο Γκόντα ας το ψάξουν στο σπιτικό τους και όχι αλλού.
Αλήθεια γιατί πονάει τόσο η εκλογική παρέμβαση της «άλλης» αριστεράς και δεν πονάει τόσο της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Γιατί το πασοσοκόπληκτο,υπέρ του μνημονίου της λιτότητας και της βίας εναντίον του λαού, epirusgate δεν δημοσιεύει ότι ανακοινώσεις βγαίνουν της ΔΡΑΣΥ-ΑΡΠΑ, και τις λαμβάνει, - εκτός ίσως από την ανακοίνωση για το Ξενία- όπως κάνει για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Μήπως γιατί κάθε άλλο παρά για "ναφθαλίνες" πρόκειται αλλά για αγωνιστές που δεν ανακαλύπτουν την πολιτική κάθε 4 χρόνια αλλά είναι καθημερινό τους είναι και αυτή την στάση τους την πληρώνουν ενίοτε ακριβά, όπως οι διώξεις για το Ξενία.
Από βάθους καρδιάς εύχομαι να διεξαχθεί ένας προεκλογικός αγώνας με βάση τις αρχές και τις στρατηγικές και όχι τέτοιου τύπου δημοσιεύματα.


http://argird.blogspot.com/2010/09/epirusgateblogspotcom.html