Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ανησυχία για τον θάνατο αργυροπελεκάνων στην Πέρδικα

Ανησυχία για τον θάνατο αργυροπελεκάνων στήν Πέρδικα
Έντονη ανησυχία προκαλεί στο ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες δύο Αργυροπελεκάνοι από την περιοχή της Ηπείρου που κατέφθασαν στην Αίγινα πέθαναν από αδιευκρίνιστες αρχικά συνθήκες.
Συγκεκριμένα το πρώτο πτηνό, θηλυκό, βρέθηκε στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και απεστάλη στις 12/8 και το δεύτερο, αρσενικό, βρέθηκε στη... Σαλαόρα (όπως λεγότανε παλιά η Κορωνησία του Νομού Άρτας), και απεστάλη στις 17/8. Η νεκροτομή των δύο ζώων έδειξε τοξίκωση στα ζωτικά τους όργανα από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Κρατήθηκε ιστός και σπλάχνα για διερεύνηση. «Η κατάσταση του Αμβρακικού κόλπου συνεχώς επιδεινώνεται κι αυτό είναι γεγονός άσχετα με το τι θα ήθελαν να πιστεύουν ή να διαδίδουν κάποιοι» τονίζει η εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΖ για την Πρέβεζα Πέλλα Καλογήρου η οποία είναι το άτομο που παραλαμβάνει και φροντίζει τα άγρια πουλιά προετοιμάζοντάς τα για το ταξίδι προς την Αίγινα.
Το ΕΚΠΑΖ πάντως επικοινώνησε με τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και ενημέρωσε για τα συμβάντα αυτά και ζητεί τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του κυρίου Αλμπάνη που είναι και πρόεδρος του φορέα, ώστε να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος και να διερευνηθούν τα αίτια του φαινομένου.
http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/4996-2010-08-20-14-46-11.html