Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ανακύκλωση σκουπιδιών

Ανακύκλωση σκουπιδιών
Φιλιάτες. Πλησίον πρακτορείου ΚΤΕΛ.(Φωτογραφία. Κάδοι ανακύκλωσης ξεχυλισμένοι με σκουπίδια!)
Ο δήμος Ηγουμενίτσας ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος «ανακύκλωση» έχει δεσμευτεί για την διακομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. Σήμερα δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης του προγράμματος επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού.
50 κάδοι στους Φιλιάτες παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα με την παραπάνω ενώ άλλοι 40 κάδοι παραμένουν αχρησιμοποίητοι στο στάδιο Φιλιατών.
http://thesprotia-news.blogspot.com/





Αν και ιδιαίτερα χρήσιμη, δεν προχωρά...
Μετ’ εμποδίων η ανακύκλωση σ’ όλους τους Δήμους της Ηπείρου
➦ Στους Φιλιάτες 50 κάδοι, εδώ και καιρό, παραμένουν γεμάτοι από... έλλειψη προσωπικού!
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης σκουπιδιών, για το οποίο χρηματοδοτούνται Δήμοι στην Ήπειρο, φαίνεται πως έχει «κωλύσει». Με εξαίρεση το Δήμο Ιωαννιτών και το Δήμο Πρέβεζας, στους οποίους η ανακύκλωση κάνει κάποια βήματα, οι άλλοι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ζήτημα αυτό.
Υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία στην ενημερωτική πύλη «ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ», αναρτημένη από το Νίκο Σοκόλη, για το Δήμο Ηγουμενίτσας. (Βέβαια, η ενημερωτική πύλη της Ηγουμενίτσας e-igoumenitsa.gr, αναφέρει ότι βρήκε την είδηση από το thesprotia-news.blogspot.com, αλλά η καλή εφημερίδα δεν το αναφέρει. Έτσι, για να είμαστε δίκαιοι!!!!). Αναφέρεται συγκεκριμένα: ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος «Ανακύκλωση» στο Νομό Θεσπρωτίας έχει δεσμευτεί για την διακομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Σήμερα δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης του προγράμματος επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού. Για παράδειγμα 50 κάδοι στους Φιλιάτες παραμένουν για πολύ καιρό γεμάτοι, ενώ άλλοι 40 κάδοι παραμένουν αχρησιμοποίητοι στο γήπεδο Φιλιατών.
Κανονικά θα έπρεπε ειδικά οχήματα συλλογής να μεταφέρουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων στα ειδικά Κέντρα Διαλογής.
Εκεί τα υλικά διαχωρίζονται μέσα από μία διαδικασία που περιλαμβάνει διατάξεις μηχανικού διαχωρισμού και χειροδιαλογή, όπως συμβαίνει στις ανάλογες μονάδες του εξωτερικού. Τα ανακυκλώσιμα (πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος) ξεχωρίζονται ανά υλικό και οδηγούνται προς δεματοποίηση για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν από τα αντίστοιχα εργοστάσια σε χρήσιμα υλικά.
Δυστυχώς, στην περιοχή μας η ανακύκλωση, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη διαδικασία, δεν προχωρά.
Βέβαια, δεν ευθύνονται μόνο οι Δήμοι, αλλά και το ίδιο το κράτος. Και διότι δεν χορηγεί χρήματα για το σκοπό αυτό, αλλά και γιατί δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα της ανακύκλωσης.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=608&catid=13