Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

"Αριστερή Παρέμβαση" με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Ζήκο

"Αριστερή Παρέμβαση" με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Ζήκο
Παράταξη με τίτλο «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» αποφάσισαν να δημιουργήσουν πολιτικές κινήσεις και κόμματα που προέρχονται απο τη ριζοσπαστική και εξωκοινοβουλευτική αριστερά, μετά από συνάντηση που διοργανώθηκε χτες Δευτέρα 2/8 στο Εργατικό Κέντρο. Επιλέχτηκε μάλιστα και ο επικεφαλής για το περιφερειακό σχήμα που είναι ο συνδικαλιστής Νίκος Ζήκος. Στην ανακοίνωση του σχήματος αναφέρεται:
"Στα Γιάννενα στις 2 Αυγούστου 2010 συγκεντρωθήκαμε κινήσεις και αγωνιστές του εργατικού, εργατοϋπαλληλικού, αγροτικού, νεολαιίστικου και οικολογικού κινήματος από όλους τους νομούς της Ηπείρου και αποφασίσαμε τη συμμετοχή στις εκλογές του Νοεμβρίου στην περιφέρεια και σε δήμους της Ηπείρου.
Μας ενώνει η αντίθεσή μας στο καπιταλιστικό σύστημα, η πάλη για την ανα-τροπή της κυρίαρχης πολιτικής και ιδεολογίας, η αγωνία και η δράση για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μετώπου όλων όσων διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή που θα ανατρέψει τις οδυνηρές για την κοινωνία εξελίξεις και θα επαναφέρει την κομμουνιστική προοπτική.
Μετά από διεξοδική και συντροφική συζήτηση αποφασίσαμε τη συγκρότηση της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με την οποία θα διεκδικήσουμε την ψήφο του λαού της Ηπείρου στις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
- Φιλοδοξούμε να συγκεντρωθούν οι ανυπάκουες κοινωνικές και πολιτικές δυ-νάμεις για να οργανωθεί μια ακόμη μάχη. Αυτή κατά του Καλλικράτη, μιας βαθύτατα αντιδραστικής μεταρρύθμισης του ήδη αντιλαϊκού θεσμού της «αυ-τοδιοίκησης», που επιχειρείται από το ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο από τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ, στα πλαίσια μιας συνολικότερης πολιτικής που επέβαλε το μνημόνιο ΕΕ- ΕΚΤ-ΔΝΤ.
- Παλεύουμε να εκφραστεί η λαϊκή καταδίκη στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας προς όφελος της ξένης και εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και να ανατρέψουμε το κλίμα εκφοβισμού και υποταγής, να σπάσουμε στους δρόμους τον υφέρποντα φασισμό.
- Αγωνιζόμαστε να ισχυροποιήσουμε το κίνημα για να μπει φραγμός στη φορο-ληστεία, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση της γης, την καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, όλων αυτών που ξεκίνησαν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες των κυρίαρχων κομμάτων και τώρα γενικεύει και συστηματοποιεί ο Καλλικράτης.
- Εκλέχτηκε γραφείο τύπου, οικονομική και εκλογική επιτροπή της παράταξης.
Αποφασίστηκε η διακήρυξη που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου και καταλήχθηκε σαν υποψήφιος περιφερειάρχης ο συναγωνιστής Νίκος Ζήκος (μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο και μέλος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού)
Τότε θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου, οι οποίοι θα αποτελούν και το συντονιστικό όργανο".

http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/08/blog-post_7605.html