Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κοινοτάρχης του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ιωαννίνων, υμνητής της χούντας....

Κοινοτάρχης του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ιωαννίνων, υμνητής της χούντας....
26 Ιουλίου. Ημέρα της Αγίας Παρασκευής. Απόγευμα στο πανέμορφο χωριό του Δίστρατου Κόνιτσας. Η ηρεμία του δειλινού σπάει ξαφνικά από ήχους ξεχασμένους. «Γιώργο Παπαδόπουλε κράτα τα κλειδιά, κράτα τα γερά...». Η μουσική και το τραγούδι- έμβλημα της δικτατορίας έπαιζαν στην διαπασών στο ένα από τα καφενεία του χωριού.
Η κωμωδία όμως δεν τελείωσε εκεί...Συνεχίστηκε με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Κοινότητας ο οποίος υπό τους ίδιους ήχους ζητοκραύγαζε «Ζήτω ο Παπαδόπουλος» κι άλλα παρεμφερή!
Την καταγγελία για τα καμώματα του Προέδρου έκαναν στο Epiruspost.gr κάτοικοι του ορεινού χωριού, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους από όσα είδαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους. «Ένας πρόεδρος δημοκρατικά εκλεγμένος, που έχει ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, γίνεται υμνητής της χούντας και θαυμαστής του δικτάτορα Παπαδόπουλου...» τόνισαν με έκπληξη για όσα συνέβησαν στο καφενείο του χωριού, εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διστράτου προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο και οι πολιτικές του καταβολές ήταν ένας από τους παράγοντες που έκαναν μεγαλύτερη την έκπληξη αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων.
(Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία των ΠΑΣΟΚτζιδων καθώς και των ΝεοΔημοκρατών, έχουν χουντικές καταβολές, και ήταν συνεργάτες της χούντας).
Το ερχόμενο Σάββατο, στο Δίστρατο θα γίνουν οι εκδηλώσεις των Βλαχόφωνων και ο Πρόεδρος της Κοινότητας έχει καλέσει όλες τις αρχές του Νομού, βουλευτές και εκπροσώπους της Κυβέρνησης. Πως αλήθεια όλοι αυτοί θα μπορέσουν να σταθούν δίπλα σε έναν άνθρωπο που λίγες μέρες νωρίτερα εξυμνούσε την δικτατορία;
Το ίδιο ακριβώς ερώτημα θέτουν και οι κάτοικοι του Δίστρατου, εμφανώς απογοητευμένοι από την στάση του κοινοτάρχη τους.
Να σημειωθεί ότι τα καμώματα του Προέδρου αποτέλεσαν αντικείμενο στο forum του δικτυακού τόπου που λειτουργούν κάτοικοι του Διστράτου, χωρίς να τύχει καμίας διάψευσης!
thesprotia-news.blogspot.com