Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Άρης, ο Αρχηγός των Ατάκτων!!!

Ποιά είναι η γνώμη των αναρχικών σχετικά με τον Α.Βελουχιώτη?
από αντιστασιακός 6:56μμ, Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
αντιστασιακός
Ποιά είναι η γνώμη των αναρχικών σχετικά με τον Α.Βελουχιώτη?
Σε κάποιο αυτοκόλλητο απο ¨ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ" υπάρχει η φωτογραφία του Α.Βελουχιώτη.Πολλοί τον παρουσιάζουν σαν άνθρωπο με νετσαγιεφικές πρακτικές.
Ο Βελουχιώτης θεωρείται κομμουνιστής (αν και είχε διαγραφεί απο το ΚΚΕ) ή "αναρχικός"?
Eλεος
από πια 7:10μμ, Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
Με τις μικροκομματικες σας ταμπελοποιησεις.Οποτε ανοιγει συζητηση για εναν αγωνιστη η μεγαλο φιλοσοφο κτλ κτλ η πρωτη ερωτηση ειναι "τι ηταν?αριστερος,μαρξιστης,αναρχικος,τι?".Βγαλατε τον Νιτσε αναρχικο,τον Ζαπατα,τωρα τον Βελουχιωτη,αντε να βγαλετε και τον Τσε να δεσει το γλυκο.
Επι της ουσιας,ηταν αναμφιβολα απ τους μεγαλυτερους επαναστατες της συγχρονης ελλαδικης ιστοριας.Ναι,ειχε τις εξουσιαστικες του πρακτικες,αλλα μιλαμε για αλλες εποχες που δεν μπορουν να χωρεσουν τα αναρχομαλακισμενα σας μυαλα. Μηπως να μιλησουμε και για τον Μαχνο η΄ για τον Ντουρουτι ? Εχουνε βγει και κατι βλακομουτρα ζαχαριδιακοι, να μας πουνε τις παπαριες τους, λες και δε ξερει ολος ο κοσμος οτι ο ζαχαριαδης γλυτωσε απο το Νταχαου επειδη ειχε συγεργαστει με τους ναζιστες, ειχε γινει καπο, και βασανιζε και σκοτωνε τους αλλους κρατουμενους. Και στην Ελλαδα οταν ηρθε, με τις μαλακισμενες αποφασεις του, να γινει τακτικος πολεμος, οταν ολοι οι ψημενοι στο πολεμο καπετανιοι και στρατιωτικοι του λεγανε οτι μονο ανταρτικο αγωνα μπορουν να κανουν αν θελουν να εχουν καποια ελπιδα, ο αληταρας ζαχαριαδης επελεξε να κανει τακτικο πολεμο κατ εντολη των σοβιετικων, γιατι επρεπε να διαλυθει ολο το ανταρτικο κινημα που υπηρχε τοτε και να σκοτωθουν τζαμπα κι αδικα οι ανταρτες, και οσοι γλυτωσουν να πανε εξορια, γιατι ετσι ειχε συμφωνηθει με τους εγγλεζους.
τι βολονταριστικές τάσεις τσαμπουνάς;
από @ 7:21μμ, Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
Τόσος κόσμος ήταν τότε στο ΕΑΜ και η πλειοψηφία του λαού ήθελε αλλαγή καθεστώτος και όχι την επιστροφή των δοσίλογων στην εξουσία. Ολόκληρος εμφύλιος έγινε και αντί το ΚΚΕ να στοχεύσει εξουσία, στόχευσε την ήττα και την παράδοση του πιο σημαντικού που είχε ο λαικός στρατός: των όπλων. Και μην ακούσω oτι το μικρο ελληνικο ανταρτικο δε μπορουσε να νικησει ολοκληρη αγγλια κι άλλα κουραφέξαλα, γιατί η Κούβα είναι το παράδειγμα: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις...
από ... 7:27μμ, Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
Αυτά που λες νομίζω ότι είναι τελείως άσχετα με αυτά που γράφω εγώ... Για το ΕΑΜ όντως είχε πολύ κόσμο αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον εμφύλιο. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου είναι γνωστό ότι το ΕΑΜ ειχε πλεον διαλυθει και υπηρχε πλεον μονο το ΚΚΕ και το ΚΚΕ δεν είχε καμμία σχέση αριθμητικά με το ΕΑΜ κατά τη διάρκεια της κατοχής στο οποίο όντως η συμμετοχή ήταν πολυπληθής και υπήρχε και κόσμος που δεν ήταν μαρξιστές / σταλινικοί. Μην μπερδεύεις τις δύο περιόδους.
Ο Βελουχιώτης σαφώς έδρασε στην πρώτη περίοδο αλλά είναι γνωστό ότι ήταν κομμουνιστής και όχι αναρχικός. Τι προσπαθείς να πεις ότι ήταν αναρχικός; Δεν καταλαβαίνω...
χωρίς όπλα, τι να κάνει ο λαός;
από @ 7:41μμ, Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
Ωραία, βάλανε τη μορφή του Βελουχιώτη και το "Πίσω νενέκοι κ.λπ." αλλά, αγαπητοί μου, χωρίς όπλα τι μπορεί να κάνει ένας λαός όταν του κατεβάζουν τα τανκς ή του ρίχνουν τα ματ;
Αυτό είναι το δίδαγμα του Βελουχιώτη κι απ΄ότι έχουμε δει ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΚΑΙ το '67 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΙΘΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Η ΟΠΟΊΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΠΡΕΦΑ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
Εδώ πέρα, πολλοί γράφουν αλλά ελάχιστοι έχουν διαβάσει για τον Αρη
από αγραφιώτης 10:42μμ, Τρίτη 25 Μαΐου 2010
-Αν θέλετε μια ταμπέλα βάλτε αγωνιστής.
-Ναι ήταν μέλος του ΚΚΕ, αποκηρύχτηκε γιατί παρόλο που ανεχόταν τους αγράμματους του ΚΚΕ σαν πολιτική ηγεσία, όλοι τον τρέμανε.
-Είχε μεγάλη πέραση στον κόσμο και τον σέβονταν οι μεγαλύτεροι που επιρέαζαν τους υπόλοιπους. Τότε δεν βάζανε τόσες ταμπελες όπως σήμερα.
-Τον πούλησαν γιατί τον φοβόντουσαν ότι θα γυρίσει την Ελλάδα σε αυτόνομο κράτος. Τα πουλημένα ανθρωπάκια του ΚΚΕ ούτε που τόλμησαν ποτέ να τον ανταγωνιστούν. Δεν τόλμησαν να τον σκοτώσουν αλλά ήταν σίγουροι ότι θα το κάνουν άλλοι.
-Ο Αρης είχα κάνει φοβερή οργάνωση παντού, τόσο που το ΚΚΕ αρκέστηκε να στελεχώσει το ΕΑΜ για να έχει τον έλεγχο και να λέει μετά ότι έκανε αντίσταση. Οταν κατάλαβαν που πήγαιναν να μπλέξουν βρήκανε τη Βάρκιζα.
-Ο Αρης ήθελε ελεύθερες εκλογές σε ελεύθερη Ελλάδα και μισούσε τον Παπανδρέου τον Α' και τον Κανελλόπουλο, περισσότερο όμως τους Εγγλεζους.
-Ναι, μπορείς να τον πεις αναρχικό γιατί δεν έβαλε κανέναν πάνω από το κεφάλι του.
-Οχι, όμως δεν μπορείς γιατί έδωσε κάλυψη και δύναμη στο ψόφιο ΚΚΕ, τότε
(Το πανίσχυρο ΚΚΕ με τα πολλά λάθη δεν σκέφτηκε να κάνει και κανα δρόμο ή καμιά πλατεία στο όνομά του. Ανοίξτε έναν οδηγό πόλης και θα δείτε 1-2-3 περιπτώσεις μόνο. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαρξ, όχι όμως το Μπελογιάννη)
Τιμή στο ΕΑΜ.Τιμή στο ΔΣΕ.Τιμή στον ΑΡΗ!
από εαμιτης 11:19μμ, Τρίτη 25 Μαΐου 2010
Ο Αρής Βελουχιώτης(Θανάσης Κλάρας)ήταν ένας από τους πολλούς κομμουνιστές που γαλουχήθηκαν με το Επαναστατικό ΚΚΕ του 1930-1940.
Αν και δηλωσίας οχι λόγω των βασανιστηρίων στην Κέρκυρα(λέγεται οτι έμεινε σεξουαλικά ανάπηρος από τα βασανιστήρια), αλλα γιατι το ιδιο το ΚΚΕ του ζητησε να υπογραψει δηλωση για να βγει απο τη φυλακη, οπως εκανε με πολλα στελεχη του, οταν δεν ειχε στελεχη γιατι ειχαν ολα συλληφθει, και το οτι δεν ηταν δηλωσιας αποδεικνυεται και απο το οτι του εδωσε στελεχικη θεση στην κατοχη, πραγμα που δεν θα το εκανε εαν ηταν πραγματικος δηλωσιας, το ΚΚΕ του έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσει αντάρτικο στρατό,καθως το ίδιο το ΚΚΕ παραδοσιακά στραμμένο στους αγώνες της πόλης(προλεταριάτο) υποτιμούσε την "καθυστερημένη" δύναμη του χωριου(αγροτιά) και την ένοπλη αντίσταση.
Ο Αρης με πονηρια και μαεστρια κατάφερε εν τούτοις να δημιουργηθεί ο ΕΛΑΣ,ο οποίος έδωσε πολλές μάχες με συνεργάτες "ελληνες" των ΝΑΖΙστών και με ΝΑΖΙστες και Ιταλούς καθώς και με Βούλγαρους φασίστες.
Η ηγεσία του ΚΚΕ,δεν είχε ως στόχο την κατάληψη της εξουσίας καθώς κάτι τέτοιο
1)θα διασπούσε το (διασπώμενο)μέτωπο
2)δεν πίστευε στις δυνάμεις του
3)υπερτιμούσε τις δυνάμεις του αντιπάλου
4)δεν το θεωρούσε αναγκαίο καθώς θεωρούσε χρήσιμη για την χώρα μια περίοδο ειρηνικής διακυβέρνησης μετά την κόλαση της Κατοχής.
Οι Αγγλοι Ιμπεριαλιστές οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα με τα Δεκεμβριανά θέλοντας να ματώσουν το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ έκανε τα πάντα για να αποφύγει γενικευμένη σύραξη με τους Βρεττανούς,και μόνο ο ηρωικός αγώνας των ΕΛΑΣιτων επέβαλε τις ένοπλες συγκρούσεις πέρα απο κάθε φαντασία των ηγετών του ΚΚΕ.Με αποτέλεσμα τον χαοτικό τρόπο διεξαγωγής των Δεκεμβριανών.Ο στρατος του ΕΛΑΣ ηταν στην Ηπειρο,ενώ οι απειροι εφεδροελασίτες με τα λιανοντουφεκα πολεμούσαν τους Βρεττανούς...
Ο Αρης αν και στρατιωτικά θεωρούταν ως στρατιωτική ιδιοφυία, στα πολιτικά έκανε παιδαριώδη λάθη.
Ενώ βρισκόταν με τα καλύτερα στρατεύματα του ΕΛΑΣ στην Θήβα υπάκουσε την Κ.Ε του ΚΚΕ που του απαγόρευε την είσοδο στην Αθήνα,και έπειτα υπέγραψε και ο ιδιος την συμφωνία της Βάρκιζας.
Ενώ διάλεξε την πιο ακατάλληλη περίοδο για να επαναστατήσει και να κάνει το ατομικό του αντάρτικο,το οποιο και δεν πήρε μαζικά χαρακτηριστικά.
Το ΚΚΕ, ειχε αφησει να γινονται χιλιάδες διώξεων στα μέλη του, ήταν στο αιωνιο δίλλημα να αποκυρήξει τον πρωτοκαπετάνιο του και να δωσει πιστη στους εγγλεζους, ή να δώσει αγωνα εναντια στους συνεργατες των γερμανων που τωρα ειχαν γινει συνεργατες των εγγλεζων. Οι εγγλεζοι θα του ελεγαν οτι δεν τηρει την συμφωνια της Βαρκιζας.
Και διάλεξε να κρατήσει πιστά την συμφωνια της Βάρκιζας.
Η ιστορία απέδειξε,οτι η υποχωρητικότητα ενάντιον των διαθέσεων του αντιπάλου λαμβάνεται ως απόδειξη αδυναμίας.
Η περίοδος της λευκής τρομοκρατιας 45-46 δεν ανάγκασε το ΚΚΕ,να κάνει τον ΔΣΕ,ώστε να περισωσει τα μέλη του. Τα ιδια τα μελη του, που κυνηγιοταν αδυσωπητα, αγανακτισμενα απο το κυνηγιτο, ειχανε βγει στο βουνο για να προστατευτουνε, και γραφοντας στα αρχιδια τους το ΚΚΕ προς στιγμη, εκαναν την επιθεση στο Λιτοχωρο.
Ο ΔΣΕ αντίθετα με το ΕΑΜ δεν ήταν μαζικός καθώς,πολλοι αγωνιστές είχαν σκοτωθεί,είχαν "σπάσει" ή είχαν φυλακιστεί κατά χιλιάδες στα κολαστήρια της Μαρκονήσου.
Τέλος ο Αρης εννοείται οτι δεν ήταν αναρχικός,καθώς αναρχικοί την δεκαετία του 40 δεν υπήρχανε στην Ελλάδα.Ούτε συμβάλλανε τότε σε κάποιο κίνημα.
Ο Αρης ήταν λαικός ήρωας χαρισματική προσωπικότητα,χιλιοτραγουδησμένη.Με τα λάθη και τα σωστά του.Οπως ο κάθε "ανθρωπινος ήρωας" .
Πέρα απο μανιχαισμούς,μπορώ να πω,οτι άνθρωποι σαν τον Αρη λείπουν απο τους αγώνες της Αριστεράς σήμερα.
Στον αγώνα του Δ.Σ.Ε υπήρχαν 2 στρατόπεδα
από εαμιτης 11:57μμ, Τρίτη 25 Μαΐου 2010
Το στρατόπεδο των αγωνιστών του ΕΑΜ,που εκτελούταν σε όλην την Ελλάδα από το 45 με γελοιες κατηγορίες,στέλνοταν εξορία στα κολαστήρια της Μακρονήσου,του Αη στρατή,αποκλείοταν από το δημοσιο τομέα και απο το στρατό,διώχνοταν από όλες τις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας(υπήρξαν ολοκληρα κύματα αστυφιλιας απο διωγμένους αριστερούς σε μεγάλες πολεις οπως Αθήνα/Πειραιας οπου μπορούσανε να προφυλαχθούνε καλύτερα από το χωριο)και από την άλλη το στρατόπεδο των συνεργατών των ΝΑΖΙ,δοσίλογων,ρουφιάνων Εβραίων,Αμερικανοτσολιάδων(στρατηγέ ιδου ο στρατός σας).
μερικές αλήθειες
από κομμουνιστής 11:36πμ, Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Ο Άρης, υπήρξε κομμουνιστής και κοφτερό στρατιωτικό και πολιτικο μυαλό!
Ήταν στέλεχος του ΚΚΕ από το οποίο διαγράφηκε τον Ιούνιο του 1945 (αν δεν απατώμαι), ως "τυχοδιωκτικό και ύποπτο στοιχείο", επειδή διαφώνησε ριζικά με τη συμφωνία της Βάρκιζας! Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης με σύσσωμη την ηγεσία του ΚΚΕ, τον κατήγγειλε πως ήθελε "να δυναμιτίσει την ομαλή εφαρμογή της συμφωνίας της Βαρκιζας", ενώ το ΚΚΕ καλούσε τον λαό της Ηπείρου, "να μη δώσει ούτε φαϊ, ούτε νερό στον Μιζέρια"...(Μιζέριας, ήταν το προπολεμικό παρατσούκλι του Αρη)....
Ο Άρης o ιδιος ειχε κανει τη βλακεια και ειχε διαλυσει τους μαυροσκούφηδες του, προσπαθησε να συγκροτησει τότε το ΜΕΑ (Μετωπο Εθνικής Απελευθέρωσης), και πήγε να ξεκινήσει δεύτερο αντάρτικο στην Ηπειρο. Αλλά δεν πρόλαβε... Απομονωμένος και διαγραμμένος από το ΚΚΕ σαν "δηλωσίας" και "ύποπτο τυχοδιωκτικό στοιχείο", αυτοκτόνησε μαζί με τον Τζαβέλλα, για να μην πέσει στα χέρια των παρακρατικών....
2. Όσον αφορά το ΕΑΜ: Το ΚΚΕ όταν σύρθηκε στον εμφύλιο (γιατί πάντα η ηγεσία αυτού του κόμματος είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο), ενώ δεν τον ήθελε με τίποτα, αντί να προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανό το ΕΑΜ, έκανε ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει! Απλά το διέλυσε! Θεώρησε το ΚΚΕ πως το ΕΑΜ ολοκληρωσε τον κύκλο του, και το διέλυσε!!!!!
έλεος ρε νενέκοι
από achmed the dead terrorist 12:10μμ, Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Είναι δυνατόν να απαξιώνετε μια απο τις μεγαλύτερες μορφές του ταξικού αγώνα επειδή δεν ταιριάζει απόλυτα στα γούστα σας;Πόσο πιο κοντόφθαλμος μπορεί να είναι κάποιος;Ναι ρε,παιδιά του Άρη είμαστε.
Αυτό το μεταμοντέρνο αποστειρωμένο και χλωμό πρόταγμα που φοβάται τον ίσκιο του δεν το καταλαβαίνω.
.....
από Νταφυ 12:47μμ, Σάββατο 29 Μαΐου 2010
O Aρης Βελουχιώτης ητανε πολυ επικοινωνιακός με τους χωρικούς. Οταν εμπαινε σε καποιο χωριό κρατούσε την ελληνική σημαία για να τονισει το πατριωτικό αίσθημα. Βεβαια καποιος θα μπορουσε να ισχυριστεί οτι ητο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας. Οι ομιλίες του επίσης ειχαν τετοιο χαρακτηρα αλλα δεν μπορεις να τον πείς εθνικιστή. Δεν ομιλούσε για κομμουνισμό, πως άλλωστε θα μπορούσε να το κάνει αυτο με το σταυρουδακι κρεμασμένο μονιμως στο στήθος του (ακομα ενα επικοινωνικό τέχνασμα του κατα αλλα αθεου Αρη). Οπως και να χει δεν λειτουργουσε ανεξαρτητα απο το Κομμα στην αρχή αλλα αυτο συνεβη ύστερα οταν δυναμωσε αρκετα το ανταρτικο. Κανεις δεν ξέρει πως θα ειχε κυλήσει η ιστορία αν οι καπεταναίοι δεχόντουσαν την πρόταση του Αρη για εισβολή στην Αθήνα, παρακούωντας τις εντολές του Κομματος που φοβόταν (και καλα έκανε) τον Αρη και το παλλαϊκό ενοπλο κινημα του οποιου ηταν ηγέτης.
Πάντως οι πραγματικοί ζαχαριαδικοί είναι αντι-βελουχιωτικοί!
από ιστορίες να λέμε 4:16μμ, Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Κι αυτό με τη λογική ότι η γραμμή του Βελουχιώτη ήταν εθνικιστική, μικροαστική, και δυσφημιστική για το τότε ΚΚΕ, συν το ό,τι τον κατηγορούν για ντροπαλό τροτσκισμό με τη λογική ότι αντιμετώπιζε ακόμα και επί Γερμανών τους φιλελεύθερους αντιφασίστες Άγγλους ως τον κύριο εχθρό.
Προσοχή, ζαχαριαδικούς δεν εννοώ τους κνίτες και το "Κ"ΚΕ, που πολύ περισσότερο προβάλει το Βελουχιώτη από το Ζαχαριάδη, αφού ταιριάζει καλύτερα στη σημερινή "υπεραριστερή" γραμμούλα της Αλέκας... Aλλα ζαχαριδιακους εννοω κατι ξεπλημενα ραμολιμεντα, με τα αγαμητα σπυριαρικα παιδια τους, που το παιζουν και καλα επαναστατες και κομμουνιστες, δεν ξερουν που παν τα τεσσερα, και πολλοι απ αυτους δεν ειχαν πιασει οπλο κατα το ανταρτικο και τοπαιζαν καθοδηγητες του ζαχαριαδη.
Δεν ήταν αναρχικός ο Βελουχιώτης
από ............................ 4:44μμ, Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Εμένα πάντως όλη αυτή Βελουχιωτολογία των τελευταίων δεκαετιών μου συναρπαζει. Το ΚΚΕ και τα ραμολιμεντα οι μαοικοι σταλινικοι σκατοζαχαριδιακοι τον βριζουνε οπου βρεθουνε και οταν μπορουνε. Οι πασόκοι του έκαναν άγαλμα στη Λαμία, Ο Χαριτόπουλος βιβλία, το καλυτερο βιβλιο που κυκλοφορει Αρης ο αρχηγος των ατακτων, ο πρώην υπουργός Γιαννόπουλος διθυράμβους, τελευταία ακούς και από δεξιούς συνέχεια για τον ήρωα Βελουχιώτη. Η ιδια η ιστορια, ο ιδιος ο ελληνικος λαος τον εχει αποκαταστησει.
Ενώ αντίθετα για τον Ζαχαριάδη επικρατεί ομερτά. Και τι να πουνε δηλαδη? Οτι ητανε καπο στο Νταχαου? Οτι ηταν πουλημενο τομαρι των σοβιετικων στην Ελλαδα? Ο Περισσός ούτε που τον αναφέρει, οι εξωκοινοβουλευτικοί ελάχιστα, και πολλές επιστολές του έχουν μείνει κρυμμένες όπως και κείμενά του. Και καλυτερα δηλαδη.
Μην κουράζεσαι
από . 6:24μμ, Τρίτη 15 Ιουνίου 2010
Το βιβλιο του Στίνα υπάρχει εδω
σε πιο ευανάγνωστη μορφή.
Το βιβλίο του Στίνα είναι τα απομνημονεύματα ενός ανθρώπου,που ήταν πολέμιος του ΕΑΜ,και ως εκ τουτου πρέπει να εκλαμβάνονται με κριτική σκέψη.
Το βιβλιο έχει πάρα πολλές ανακρίβεις,μέχρι και ψέμματα.Αλλά είναι ένα καλό έναυσμα για περαιτερω ενασχοληση με την Ιστορία.Αρκεί να μην μείνει κάποιος σε αυτά που λένε τα απομνημονεύματα ενος στρατευμένου ανθρώπου οπως του Στινα.

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=175554#175554