Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ χτες σε όλη τη χώρα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
«Οι λαοί παλεύουν και θα νικήσουν»!
Την πολιτική που δίνει τα πάντα στην πλουτοκρατία και οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς καταδίκασαν χτες χιλιάδες εργαζόμενου λαού
Μία ακόμη βροντερή δήλωση ανυπότακτης πάλης για όλα όσα μπορούν να έχουν σήμερα οι άνθρωποι του μόχθου και τα στερούνται από την εξουσία των μονοπωλίων, αλλά και μια μυριόστομη καταδίκη της πολιτικής που οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με θύματα και πάλι τους λαούς, ήταν τα χτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που έγιναν με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών και νέων, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Βορειοδυτική Ελλάδα
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις ο σφαγιασμός των λαϊκών δικαιωμάτων, ξεκαθάρισαν και οι διαδηλωτές στη Βορειοδυτική Ελλάδα, με έντονο το στοιχείο της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Στα Γιάννενα το συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Δημαρχείο και με συνεχή συνθήματα εργάτες και νεολαία διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μαχητική διαδήλωση έγινε και στην Κέρκυρα, όπου το πρωί εργαζόμενοι από 6 ξενοδοχεία που δεν έχουν ανοίξει προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας και της Περιφέρειας, διεκδικώντας τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Συλλαλητήρια έγιναν επίσης στην Αιτωλοακαρνανία, τη Λευκάδα καθώς και σε Πρέβεζα, Αρτα και Ηγουμενίτσα με ομόθυμο κάλεσμα για κοινή πάλη και δράση απέναντι στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.
rizospastis