Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κύμα Γερμανών στοχέυει να αγοράσει κοψοχρονιά κατοικίες στην Ελλάδα!

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Φυλλορροεί κι άλλο προπαγανδιστικό τέχνασμα
«Kύμα» Γερμανών στοχεύει να αγοράσει «κοψοχρονιά» εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι τώρα είναι «η καλύτερη εποχή για να αγοράσει κανείς θερινές κατοικίες στην Ελλάδα».
Η μεγαλύτερη πολυεθνική στο χώρο επιβεβαιώνει ότι, παρά την κρίση, το τουριστικό κεφάλαιο στη χώρα μας θα κάνει και φέτος χρυσές δουλειές
Τα προπαγανδιστικά παιχνίδια που εξελίσσονται σε βάρος του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας αναδεικνύουν οι εκτιμήσεις του μεγαλύτερου γερμανικού τουριστικού ομίλου «TUI» ότι «η Ελλάδα έχει για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο τις ίδιες σχεδόν κρατήσεις όπως παλιά».
Επιβεβαιώνοντας ότι οι εργατικές κινητοποιήσεις κάθε άλλο παρά πλήττουν τον τουρισμό, η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» πάει ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίζεται ότι ένα «κύμα» Γερμανών στοχεύει να αγοράσει «κοψοχρονιά» εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι τώρα είναι «η καλύτερη εποχή για να αγοράσει κανείς θερινές κατοικίες στην Ελλάδα».
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «γύρω στις 700.000 Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στις υπερχρεωμένες μεσογειακές χώρες: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία. Ειδικοί επισημαίνουν ότι στις αγαπημένες περιοχές των Γερμανών, όπως, π.χ., στην Πελοπόννησο, δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές προσφορές, υπάρχουν όμως χαμηλές τιμές στα οικόπεδα και καλές τιμές στην οικοδόμηση κατοικίας».
Με άλλα λόγια, κάτοικοι με υψηλά εισοδήματα από ισχυρές καπιταλιστικές χώρες αντιλαμβάνονται την κρίση σαν μια ευκαιρία να αγοράσουν γη και κατοικία στην Ελλάδα σε φτηνές τιμές.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Μάικλ Στράους, καθηγητής Γεωπολιτικής στο «Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών» στο Παρίσι, μέσα από άρθρο του στην «International Herald Tribune» καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προσφέρει η Ελλάδα «περιορισμένα δικαιώματα σε κάποια από τα εδάφη της, διατηρώντας παράλληλα την κυριαρχία τους», ως μια «άριστη δυνατότητα χρηματοδότησης της μείωσης του δημόσιου χρέους»!
Ο Μ. Στράους εκτιμά πως ορθά η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει την πώληση νησιών - όπως την προέτρεπε πριν από λίγους μήνες Γερμανός βουλευτής.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «υπάρχουν πολλά κράτη που δε θα είχαν πρόβλημα να εξασφαλίσουν προσωρινά δικαιώματα σε κομμάτια της ελληνικής επικράτειας ή σε άλλες προβληματικές χώρες της ΕΕ, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Ακόμα και περιορισμένα δικαιώματα μπορεί να είναι ελκυστικά, όπως η δυνατότητα εκμετάλλευσης μιας συγκεκριμένης πηγής ή η εμπλοκή σε κάποια άλλη επικερδή επιχείρηση».
Με άλλα λόγια, προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει την άνευ όρων παράδοση των πόρων, των λιμανιών και άλλων στρατηγικών τομέων και περιοχών στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα τού να ξεπληρώσει τους πιστωτές της!
Σημειώνεται, τέλος, ότι λίγες μόλις μέρες πριν από τις Συνόδους Κορυφής των G8 και G20 που ξεκινούν στο τέλος της βδομάδας στον Καναδά, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανκελα Μέρκελ, και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχαν χτες τηλεφωνική επικοινωνία με επίκεντρο την πολιτική εξόδου των χωρών τους από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή.
rizospastis.gr