Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πρέβεζα - Συγκέντρωση σήμερα Τρίτη, για την υπεράσπιση του "Στόλου της Ελευθερίας"

Πρέβεζα- Συγκέντρωση σήμερα Τρίτη, Υπεράσπισης του "Στόλου της Ελευθερίας"
Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.
Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν τουλάχιστον 19 νεκροί και περισσότεροι από 60 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi - Marmara.
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.
Απαιτούμε:
-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ολοι στη συγκέντρωση Υπεράσπισης του "Στόλου της Ελευθερίας"
Τρίτη 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας
Διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού Λαού
http://antarsya-preveza.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html




Μέχρι στιγμής κανείς δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με τον γιατρό Χάλεντ Καμπάνι και τον κατασκευαστή μεταλλικών κτιρίων Στέλιο Τζίμα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την στήριξη του Παλαιστινιακού Λαού οι οποίοι συνόδευσαν την βοήθεια που συγκέντρωσαν οι φορείς και οι κάτοικοι της Πρέβεζας.
Από το πρωί τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ειδήσεις και εικόνες από την αιφνιδιαστική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον νηοπομπής, η οποία μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Τα πλοία μετέφεραν 10.000 τόνους βοήθεια προς τους Παλαιστινίους και δέχθηκαν τα ξημερώματα πυρά των Ισραηλινών στα διεθνή χωρικά ύδατα κοντά στην Κύπρο. Εξαιτίας της επίθεσης εικάζεται ότι υπάρχουν 10 έως 15 νεκροί. Άλλοι, όπως η τηλεόραση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, κάνει λόγο για 20 νεκρούς, οι εννέα από αυτούς είναι Τούρκοι, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.