Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ποιοί αμφισβητούν την συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων με τους σημερινούς Νεοέλληνες

Ποιοι αμφισβητούν την ύπαρξη των Αρχαίων Ελλήνων
Γράφει: Αθανάσιος Δέμος
Η μειονοτική εφημερίδα Milliet Ξάνθης με ένα προκλητικό και ανιστόρητο δημοσίευμα, που προστέθηκε σε σειρά ανάλογων άρθρων, ξεπερνά τα εσκαμμένα. Το 1955 χωρίς την παραμικρή αφορμή ξεκλήρισαν οι Τούρκοι την Ελληνική Μειονότητα της Κων/πόλεως. Αν είχαν κάμει κάτι ανάλογο με τους μειονοτικούς Μουσουλμάνους της Θράκης θα είχαμε τις σφαγές του 1821…
Το δημοσίευμα αυτό αμφισβητεί την ύπαρξη Αρχαίων Ελλήνων, την οποία χαρακτηρίζει «ένα ψέμα των ιμπεριαλιστικών και αποικιοκρατικών ευρωπαϊκών χωρών». Μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι «η Ευρώπη σε μια προσπάθεια να διώξει τους Τούρκους από την Μεσόγειο και να ενσωματωθεί η Πελοπόννησος στο ελληνικό Κράτος, βάφτισε μία ομάδα Βουλγάρων, Αβάρων, Σλάβων, Αζέρων, Αλβανών, κ.α. ως αρχαίους Έλληνες και με αυτόν τον τρόπο δόθηκε ένα τέλος στην κυριαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Μεσόγειο και επιταχύνθηκε η καταστροφή της, παίρνοντας την Πελοπόννησο από τα χέρια της».
Στόχος του εντελώς ανιστόρητου άρθρου δεν είναι απλώς να διασπείρει στους μουσουλμάνους αναγνώστες ιστορικά μυθεύματα, αλλά και να απαξιώσει την ελληνική εθνική συνείδησή τους, η οποία –κατά το άρθρο- δεν έχει λόγο ύπαρξης για κανένα μας!
Στην ίδια γραμμή πλεύσης και οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί, οι οποίοι σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της έγκριτης εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» με την υπογραφή του πολιτιστικού συντάκτη της Αντρέα Κίλμπ, ο οποίος εμφανίζεται να μην έχει καμιά αμφιβολία ότι «οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες». «Χωρίς πολλά λόγια», όπως λέει μεταξύ των άλλων, «οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που άφησαν πίσω τους οι Σλάβοι το 600 μ.Χ., οι Φράγκοι σταυροφόροι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Καταλανοί, οι Οθωμανοί και τα αλβανικά φύλα. Ένας στους τέσσερις Έλληνες προέρχονται από τους πρόσφυγες, άλλοι τόσοι έχουν σλαβικές ή αλβανικές ρίζες, αλλά όλοι είναι ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό.
Και ελλείψει των Τούρκων, ιδεώδης στόχος είναι οι Γερμανοί. Διότι στη διάρκεια του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου κατέλυσαν στην γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τρόπο που ακόμα και σήμερα κοκκινίζει κανείς από ντροπή».
Ως συντάκτης του πολιτιστικού τμήματος της «FAZ» ο Αντρέας Κίλμπ δείχνει ότι γνωρίζει καλά τον Φαλμεράιερ. Και η ντροπή για τα έργα των παππούδων του δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την αναπαραγωγή του.
Αλλά, η αγαστή συνεργασία Γερμανών και Τούρκων στα θέματα αυτά έχει ιστορία δύο αιώνων. Αρχίζει το 1835, όταν ο περιβόητος Γερμανός ιστορικός Ιάκωβος Φίλιππος Φαλμεράιερ έγραψε (με το αζημίωτον) το βιβλίο του «Περί καταγωγής των Νεοελλήνων», με το οποίο αναδείχτηκε ιδρυτής της θεωρίας περί του εκσλαβισμού της Ελλάδος κατά τους μέσους αιώνες.
Επιχειρήματα αντλεί από την κάθοδο των Σλάβων στην Βαλκανική τον 7ο αιώνα και υποστηρίζει ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι των Σλάβων και άλλων φυλών. Πολλοί Έλληνες ιστορικοί και πρώτος ο Παπαρρηγόπουλος με ατράνταχτα επιχειρήματα και Ευρωπαίοι ιστορικοί, αλλά και όλοι οι ιστορικοί του κόσμου, απέδειξαν εσφαλμένην την θεωρία του Φαλμεράιερ.
Αλλά, η Επιστήμη σήμερα έχει και ένα άλλο ισχυρότατο όπλο στην έρευνα, όχι μόνον για την ιατρική αλλά και για την ιστορία. Είναι η αποκωδικοποίηση του DNA. Έτσι, οι ειδικοί επιστήμονες κατορθώνουν πλέον να λύσουν πολλά ιατρικά προβλήματα. Άνοιξαν το βιβλίο της ζωής, το οποίον δίνει απάντηση και σε θέματα ιστορικά, όπως είναι η απόδειξη γενετικώς, αν ένας λαός είναι αυτόχθων (η αυτοχθονία ενός λαού).
Εικοσιοκτώ πανεπιστήμια της Ευρώπης υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έκαναν έρευνες DNA για τους κατοίκους της Ευρώπης. Η έρευνα αυτή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, διότι απέδειξε ότι οι σημερινοί Έλληνες, οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος είναι απʼ ευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και μάλιστα ότι το μιτοχονδριακό DNA των Ελλήνων, που είναι αυτό, το οποίο κληροδοτείται από την μητέρα στο παιδί, σε ποσοστό 70%, ανάγεται σε αυτόχθονες πληθυσμούς της παλαιολιθικής εποχής. Το δε υπόλοιπο 30% ανάγεται στη Νεολιθική εποχή (κατά την συμβατική Ιστορία η Νεολιθική εποχή τελειώνει περί το 3.000 π.Χ.). Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 8ης Δεκεμβρίου του 2006.
Η μέθοδος αυτή (DNA) είναι αλάνθαστη και αποδεικνύει την αρχαιότητα των Ελλήνων από την Παλαιολιθική εποχή, πολύ πριν, δηλαδή, από τους υποτιθέμενους και ανύπαρκτους Ινδοευρωπαίους!
Υπάρχει όμως και άλλη έρευνα η οποία έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας. Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή της Κυριακής» της 6ης Νοεμβρίου του 2005 και απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράιερ και τους οπαδούς του στην Ελλάδα. Ο τίτλος είναι: «Καθαρό το DNA των Ελλήνων. Εντυπωσιακό!», γράφει η εφημερίδα: «Το DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή!» (δηλαδή λευκή φυλή). Το DNA των Ελλήνων δεν έχει επηρεασθεί ούτε από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια δουλείας!
Ουσιαστικά έχουμε την σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράιερ. Όλες οι ανθελληνικές θεωρίες του καταρρίφτηκαν, όχι μόνον από μια έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών. Ολοι, μα όλοι οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι ο Φαλμεράιερ έλεγε βλακείες, τις οποίες φυσικά είχε πληρωθεί για να τις πεί.
Αλλά, εάν επρόκειτο μόνον για τους Γερμανούς και τους Τούρκους δεν θα άξιζε τον κόπο να αναφερθούμε στο θέμα αυτό. Δυστυχώς υπάρχουν και «εντός των τειχών» και μάλιστα σε υψηλά πόστα πολίτες αυτής της χώρας που υποστηρίζουν παρόμοιες εξωφρενικές θεωρίες. Αυτοί, αμειβόμενοι από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, προξενούν την μεγαλύτερη ζημιά στην Ελλάδα.
Ο ένας από πανεπιστημιακή καθέδρα διακηρύσσει τα πιο απίθανα και ακατανόητα πράγματα: «Πριν από την επανάσταση (1821) δεν υπήρχαν Έλληνες, αλλά Αρβανίτες, Σλάβοι και Βλάχοι. Η ελληνική συνείδηση σφυρηλατήθηκε μετεπαναστατικώς και δημιουργήθηκε η εθνική συνείδηση των Ελλήνων».
Όταν λέγονται αυτά και πολλά άλλα από χείλη Ελλήνων από πανεπιστημιακή έδρα δεν είναι και πολύ αξιοκατάκριτοι οι ξένοι…
Από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, το «καθʼ ύλην» αρμόδιο να υπερασπίζεται την Ιστορία και τα Σύμβολα του Έθνους ακούμε τα πιο απίστευτα πράγματα: Έπαψε να λέγεται Εθνικής Παιδείας. Η «ειδική γραμματέας του Ενιαίου διοικητικού τομέα Θεμάτων εκπαιδευτικού Σχεδιασμού εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» στο βιβλίο της «Τι είνʼ η πατρίδα μας» γράφει: «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες και εμείς το δεχτήκαμε το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων…».
Όλα αυτά δεν αντέχουν σε καμιά λογική. Κι όμως υποστηρίζονται επισήμως και γίνεται προσπάθεια επιβολής τους με πολλούς τρόπους. Μην παραξενευόμαστε όμως. Σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα η ιθαγενής «αμερικανοπουλημένη» μας διανόηση οραματίζεται μια Ελλάδα μακριά από την διαχρονική γλωσσική συνέχεια, μακριά από την εκκλησιαστική παράδοση και τον πατριωτισμό των Ελλήνων, μακριά από την ελληνική ιστορία.
Τους γοητεύει το δόγμα Κίσινγκερ και το υπηρετούν επάξια…
proinoslogos

Εν αντιθέσι με τους Έλληνες, που είναι ξεκάθαρα αυτόχθονες, και αυτό αποδεικνύεται, για τους Τούρκους αποδεικνύεται ότι είναι μια μογγολική φυλή. Αλλά όχι για όλους τους Τούρκους, αλλά για μια μειοψηφία τους της τάξεως του 20% που έχουν μογγολική καταγωγή. Οι υπόλοιποι, κατάγωνται από τους αρχαίους Κάρες τους Φρύγους τους Λύδους και όλες τις αρχαίες φυλές που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία, και που υποδούλωσαν οι Τούρκοι. Τους έκαναν όλους μουσουλμάνους. Ετσι αποδεικνύεται ότι η έννοια Τούρκος δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο λαοί που το μόνο που τους συνδέει είναι η κοινή μουσουλμανική θρησκεία. Όπως και για τους Αλβανούς, που οι ιστορικές αποδείξεις λένε ότι ήρθαν από τον Καύκασο τον 2ο μ.χ. αιώνα, και δεν είναι αυτόχθονες.