Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Εκατοντάδες Θεσπρωτοί κάνουν ανάληψη των καταθεσεών τους

Εκατοντάδες Θεσπρωτοί κάνουν ανάληψη των καταθέσεών τους. Τι λέει ο διευθυντής της Εθνικής

Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από τη διάδοση σεναρίων για ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη και χρεοκοπίας.
Για το λόγο αυτό, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα, εκατοντάδες Θεσπρωτοί σπεύδουν στις τράπεζες για να πληροφορηθούν σχετικά με το αν υπάρχει στην πραγματικότητα κίνδυνος για τις καταθέσεις τους και πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο η χώρα μας να οδηγηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Αρκετοί είναι εκείνοι που παρά τις διαβεβαιώσεις των τραπεζών ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αποφασίζουν τελικά να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Με δηλώσεις του ο Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας της Ηγουμενίτσας κ. Σπυρίδων Πουλής, παραδέχεται ότι είναι πολλοί οι Θεσπρωτοί που προσέρχονται τις τελευταίες ημέρες στην τράπεζα ζητώντας να πάρουν τα χρήματά τους.
«Ναι, υπάρχουν πιέσεις την τελευταία εβδομάδα, αφού αρκετοί προσέρχονται στην τράπεζα πιέζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ώστε να κάνουν ανάληψη των καταθέσεών τους. Αυτή η κατάσταση δημιουργείται από την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί. Κάποιοι πείθονται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, ενώ άλλοι επιμένουν», τονίζει ο κ. Πουλής.
Σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, εξόδου από την ευρωζώνη και ταυτόχρονης κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος είναι κατηγορηματικός.
«Θεωρώ ότι τουλάχιστον για την επόμενη τριετία δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι έλεγχοι από την Ευρώπη είναι πλέον τόσο συχνοί», σημειώνει.
«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πτώχευσης»
Εξάλλου τα σενάρια και τις φήμες περί πτώχευσης της χώρας και περί επιστροφής στη δραχμή διέψευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
«Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα διαφόρων φημών για δήθεν επιστροφή στη δραχμή, δήθεν αναδιαρθρώσεις χρέους, υβριδικά συστήματα χρήματος και άλλα που ακούμε για πρώτη φορά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και σημείωσε ότι «είναι φανερό πως τέτοια διασπορά πλήρως ανυπόστατων φημών μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλεί στην προσπάθεια που καταβάλλει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία για την ασφαλή έξοδο από την κρίση».
«Φυσικά διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια από όπου κι αν προέρχονται, από όπου κι αν εκπορεύονται με όποιον τρόπο κι αν διαδίδονται στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.
neoiagones
http://e-igoumenitsa.gr/news/hellas/hellas-economy-news/4424-2010-06-10-21-06-08.html