Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πεζοπορία από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ "ΓΩΝΙΑ" ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΩΣ ΠΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΡΙΑ

Ημερομηνία: Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010
Ώρα: 9:00 π.μ. - 11:00 π.μ.
Τοποθεσία: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
Περιγραφή
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

KΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ)





Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε την κατάσταση του περιβάλλοντος σε τοπικό, εθνικό αλλά και πλανητικό επίπεδο. Θεσμοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στις 15 Δεκεμβρίου 1972 με στόχο
να θυμίζει ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι αλληλένδετο με το μέλλον των οικοσυστημάτων που μας παρέχουν τροφή, νερό, αέρα, φάρμακα, κατασκευαστικά υλικά, αλλά και την απέραντη ομορφιά του φυσικού κόσμου.
Η ημέρα αυτή αποτελεί την προσωπική πρόσκληση - πρόκληση για τον καθένα μας να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και να μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη Γη, να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο. Να γνωρίσουμε εν τέλει το περιβάλλον του τόπου μας και να το αγαπήσουμε. Η μέρα του περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Αρχαιολογικών Χώρων Νομού Θεσπρωτίας διοργανώνει:
1) Στις 5 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας, εθελοντικές δράσεις στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν περιποίηση δενδρυλλίων, κατασκευή πλακόστρωτου διαδρόμου, επισκευή βρύσης, κ.α. Θα υπάρξει ενημέρωση για τις προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου στον ποδηλατόδρομο. Σημείο και ώρα συνάντησης: Δεύτερο κιόσκι-πέτρινη βρύση στις 8:30μ.μ.
2) Στις 6 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή, με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, περίπατο στο όρος «Βελανιδιά». Η πεζοπορία ξεκινά από τη Γωνιά Ηγουμενίτσας, καταλήγει στον παλιό οικισμό της Πλαταριάς και διαρκεί περίπου 2,50 ώρες. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση. Σημείο και ώρα συνάντησης: Πάνθεον στις 9:00π.μ.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ