Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Καραβάνια Σομαλών στο άλσος της Ηγουμενίτσας...

Καραβάνια Σομαλών στο άλσος της Ηγουμενίτσας…..
Τεράστιο είναι το πρόβλημα των λαθρομεταναστών που καταφτάνουν με κάθε μέσο στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου να βρουν τρόπο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από το λιμάνι.
Το τελευταίο διάστημα, καραβάνια Σομαλών, έχουν πλημμυρίσει την πόλη, με πολλούς από αυτούς να έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς μέσα στο αλσύλιο.
Διαβιούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες και πολύ συχνά οι φωτιές που ανάβουν για να μαγειρέψουν πρόχειρα ή για να ζεσταθούν απειλούν το δάσος και την πόλη. Την ημέρα κυκλοφορούν στους δρόμους, ψάχνοντας για τον άρτο τον επιούσιο και συχνά υποχρεώνονται να κλέψουν για να καταφέρουν να ζήσουν.
«Πολλές φορές είναι επικίνδυνοι. Κυκλοφορούν κατά ομάδες στους δρόμους και ζουν σαν αγρίμια στο δάσος», λένε οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Πιτούλης, σημειώνει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και τονίζει ότι δύο φορές που επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ώστε να αναζητηθεί λύση και τις δύο η επίσκεψη αναβλήθηκε. «Παρά την προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών η κατάσταση είναι τραγική. Κανένας δεν αποφασίζει τι πρέπει να γίνει και στο τέλος θα κινδυνεύουμε εμείς να χαρακτηριστούμε ρατσιστές» υπογράμμισε ο κ. Πιτούλης.
e-igoumenitsa.gr