Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Από ιδιώτες η λειτουργία του ΧΥΤΑ Κορύτιανης

Από ιδιώτες η λειτουργία του ΧΥΤΑ Κορύτιανης
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Κορύτιανης, η οποία πέρασε στα χέρια ιδιωτών και πιο συγκεκριμένα στην εταιρία «Μεσόγειος». Ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε στην Ήπειρο και ο μοναδικός που δεν συνάντησε καμία αντίδραση κι αυτό χάρη στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης που πρωτοστάτησαν για την δημιουργία του.
Ολοκληρώθηκε πριν από χρόνια, όμως το γεγονός ότι ήταν πολύ μικρό για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής δεν επέτρεπε την λειτουργία του. Στην συνέχεια, οι δυσκολίες που συνάντησε ο Σύνδεσμος στην στελέχωση τον υποχρέωσε να προχωρήσει σε διαγωνισμό ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία με την συνδρομή ιδιωτώνΣτον ΧΥΤΑ Κορύτιανης θα εναποθέτουν απορρίμματα οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Παραποτάμου, Φιλιατών και Σαγιάδας.
Οι υπόλοιποι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσπρωτίας, όπως είναι γνωστό, εξυπηρετούνται από τον διανομαρχιακό ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι.
«Με την λειτουργία και του ΧΥΤΑ αυτού, όπως και με την προώθηση προγραμμάτων ανακύκλωσης, λύνονται οριστικά τα προβλήματα διαχείρισης απορριμμάτων για το Νομό Θεσπρωτίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Πιτούλης.
e-igoumenitsa