Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Πέμπτη २० Μάη : Όλοι στην Απεργία

Πέμπτη 20 Μάη : Ολοι στην Απεργία

Νέα σαρωτική επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση
Δεν θα σταματήσουν την επίθεση, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε, με τον ενωμένο-πανεργατικό αγώνα μας


Συγκέντρωση ώρα 10.30 πμ στον πεζόδρομο (Βενιζέλου)

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι

Κατά κύματα εξελίσσεται η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις όλου του λαού. Πρόγραμμα Σταθερότητας το Φλεβάρη, περικοπές μισθών με τα μέτρα της 3ης Μάρτη, νέο άγριο τσεκούρωμα μισθών-συντάξεων, με το αντεργατικό πραξικόπημα της 5ης Μάη.
Όμως οι κηδεμόνες (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) τα θέλουν όλα «εδώ και τώρα». Έτσι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας, για ένα φθηνό, ευέλικτο, πειθαρχημένο δημόσιο σχολειό, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Κατατέθηκε στη Βουλή ο «Καλλικράτης», που εκτός των άλλων απειλεί με απολύσεις χιλιάδες συμβασιούχους.
Ήδη βρίσκεται σε «διαβούλευση» για ψήφιση, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται να διαλύσει πλήρως την κοινωνική ασφάλιση: Αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων, με αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, περιορισμό λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενοποίηση Ταμείων «προς τα κάτω», μείωση των επικουρικών Συντάξεων κλπ.
Ακολουθεί το εργασιακό νομοσχέδιο για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ενώ το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Τα δανεικά από ΕΕ-ΔΝΤ θα δίνονται με το σταγονόμετρο και ανάλογα με τη συμμόρφωση στις προσταγές του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Ήδη ακούγεται ότι το φθινόπωρο ετοιμάζονται κι άλλα επώδυνα μέτρα.
Κάτω από τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την αηδιαστική εκστρατεία εξαπάτησης των ΜΜΕ, διαμορφώνει ένα εφιαλτικό τοπίο για όλους τους εργαζόμενους.
Όλοι αυτοί βιάζονται να περάσουν όλα τα μέτρα τώρα, γιατί τρέμουν την λαϊκή οργή.
Η μεγαλύτερη πολιτική εργατική απεργία και διαδήλωση των τελευταίων χρονών, στις 5 του Μάη, άνοιξε μια νέα σελίδα της ιστορίας. Η ανεξάρτητη πολιτική παρέμβαση των εργαζομένων, αυτός ο πολιτικός γίγαντας που κοιμόταν, αφυπνίστηκε. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά το πρώτο βήμα έγινε.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν αν στηριχθούν αποφασιστικά στη δύναμη των μαζικών αγώνων. Αν απορρίψουν τη συμβιβαστική, ηττοπαθή γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αν ξεπεράσουν τις διαχωριστικές γραμμές, αν στηριχθούν στους ενωτικούς-συντονισμένους- περιφρουρημένους αγώνες, στην πλατιά κινητοποίηση των συνδικάτων, στη μαζική συμμετοχή τους στις Γ. Σ., στην κάθοδο των εργαζομένων σε διαδηλώσεις και απεργίες. Γι αυτό τούτη την ώρα καλούμε ξανά όλα τα συνδικάτα, τους συλλόγους, το ΕΚΘ να συντονιστούμε, γιατί μόνον
Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε
Να αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας-ΕΛΜΕ
Σύλλογος υπαλλήλων Ν. Α. Θ.-Σύλλογος Σχολικών Φυλάκων-Σύλλογος φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας-Πρωτοβουλία εργαζομένων

thesprotia-antistasi.blogspot