Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Αγώνας για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι

Aγώνας για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι
Σε Γιάννενα και Πρέβεζα, οι απεργιακές πορείες την Παρασκευή 5 Μάρτη, συνδυάστηκαν με δυναμικούς αποκλεισμούς δημόσιων κτιρίων
Ξεσηκωμός, κλιμάκωση και συνέχιση του αγώνα, για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και ο λαός ήταν το κρυστάλλινο μήνυμα που έστειλε και ο λαός της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση των Ιωαννίνων ξεχώρισε ο παλμός και τα συγκροτημένα «μπλοκ» που πύκνωσαν εργαζόμενοι από κατασκευές, εκπαίδευση, από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Νέες δυνάμεις μπήκαν στη μάχη όπως από τη ΔΕΗ, την οικοδομή και άλλους κλάδους. «Νέκρωσαν» χώροι δουλειάς, όπως η Εφορία, στην οποία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε κατάληψη, το εργοστάσιο «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» και η ΠΡΟΦΙΣΥΠΕ.
Στην Κέρκυρα, η ιδιαίτερα πετυχημένη απεργιακή συγκέντρωση ήταν συνέχεια των προηγούμενων απεργιών, αποτέλεσμα της πλούσιας ταξικής δράσης και αναγνώρισης του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων. Βροντερό «παρών» έδωσε, για ακόμη μία φορά, ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι στο υπουργείο πολιτισμού, από τη νομαρχία, από το χώρο του νοσοκομείου και της εκπαίδευσης. Νωρίτερα το πρωί, δόθηκε με επιτυχία η μάχης της περιφρούρησης μεταξύ άλλων στην Αρχαιολογία και τη Νομαρχία.
Στο Αγρίνιο, η ΔΟΥ έκλεισε, τα γιαπιά σταμάτησαν, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς απαίτησαν την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Στο Μεσολόγγι, τα εργοτάξια της Ιονίας Οδού δε λειτούργησαν, στη Ναύπακτο έγινε κατάληψη στον ΟΑΕΔ.
Στην Αρτα, παρά τη βροχή, πραγματοποιήθηκε δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, όπως και σε Λευκάδα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα με τις ταξικές δυνάμεις να προχωρούν σε κατάληψη της ΔΟΥ.
Ριζοσπαστης