Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους του αγώνα του Καρβουναρίου

Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους του αγώνα του Καρβουναρίου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Μάρτη έξω από τα δικαστήρια
Δικάζονται την Τετάρτη 10 Μάρτη 5 αγωνιστές, 3 κάτοικοι του χωριού-οι 2 γυναίκες-και 2 φοιτητές, μέλη του ΔΣ τότε του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, που θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, που κυριολεκτικά οργίασε το Γενάρη του 2008, στο χώρο που έμελλε να πραγματοποιηθεί μια από τις ακριβότερες χωματερές της χώρας.
Οι κατηγορίες βαριές:1) Βία κατά πολιτικού κόμματος από κοινού και 2) διακεκριμένη φθορά από κοινού. Ήδη έχει γίνει άλλες δυο δίκες, ενώ στο ακροατήριο αναμένεται να φθάσουν κι άλλες αυτεπάγγελτες διώξεις, για τις μέρες εκείνες της πρωτοφανούς για τον τόπο άγριας αστυνομικής βίας.
Η δίκη της 10ης Μάρτη αφορά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 30 Γενάρη του 2008, όταν διαδηλωτές από το χώρο του ΧΥΤΑ κατέβηκαν στην Ηγουμενίτσα για να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη καταστολή που υπέστησαν από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και για τη σύλληψη δύο Καρβουναριτών. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης, πέρασε από το γραφείο του τότε υφυπουργού Οικονομίας και πρώην βουλευτή Α. Μπέζα, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σημειώθηκαν μικροφθορές, στη ταμπελίτσα του γραφείου του (15Χ30 cm). Είχαν πάρει τότε ευρεία δημοσιότητα στον τοπικό τύπο προεκλογικές δηλώσεις του Α. Μπέζα σχετικά με τον ΧΥΤΑ : «Αν δεν υπάρχει συναίνεση δεν μπορεί να κατασκευαστούν τέτοια έργα. Δε γίνονται αυτά τα έργα με αστυνομικά έργα» (14-9-07).
Το κατηγορητήριο στηρίζεται στην κατάθεση δύο αντρών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ηγ/τσας, που δεν ήταν παρόντες την ώρα που συνέβησαν τα γεγονότα, όπως προκύπτει από την κατάθεσή τους. Σε μια πλήρη αναστροφή της πραγματικότητας ο κατήγορος γίνεται κατηγορούμενος και ο θύτης εμφανίζεται ως θύμα.
Πολιτικά ένοχοι είναι το κράτος, οι εκάστοτε κυβερνήσεις του και οι ντόπιοι παράγοντες (Περιφερειάρχες, Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι κλπ), που οργάνωσαν και υλοποίησαν πάνω από τα κεφάλια των Καρβουναριτών, στη μέση της μεγαλύτερης κτηνοτροφικής περιοχής της Θεσπρωτίας αυτό το έκτρωμα, κατά παράβαση κάθε επιστημονικής διάταξης, όπως δηλώνεται σήμερα από πολλές πλευρές. Αυτοί που έδωσαν άδεια λειτουργίας του «ΧΥΤΑ», που με τις κακοτεχνίες, την εντελώς ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών, την εγκληματική διαρροή στο αποβλήτων σε ρέμα που εκβάλει στον Κωκκυτό, τα ατυχήματα, την έλλειψη προσωπικού, έχει μετατραπεί σε μια πανάκριβη χωματερή, περιβαλλοντική βόμβα μεγατόνων για την περιοχή του Προδρομίου και Ζερβοχωρίου και την ευρύτερη περιοχή.
Όλοι αυτοί κατά το γνωστό τρόπο, μετά από κάθε αγώνα, έρχονται να τιμωρήσουν δικαστικά και για παραδειγματισμό, όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, να κάμψουν το αγωνιστικό του φρόνημα για να μη ξανασηκώσει κεφάλι.
Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου και με δύο φοιτητές, που αισθάνθηκαν το χρέος να στηρίξουν έναν γνήσιο λαϊκό αγώνα, αποτελεί και μέτρο του μεγέθους της οπισθοδρόμησης που θέλουν να μας υποβάλλουν. Ενοχλεί αφάνταστα τα καθεστωτικά επιτελεία μια μαχόμενη νεολαία, που βλέπει τα δικαιώματα και το μέλλον της να καίγεται στον ίδιο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μαζί με αυτά του αγρότη, του εργαζομένου και εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Απαιτείται τιμή και όχι κατηγόρια σε μια τέτοια νεολαία.
Πρέπει να εκφράσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στους κατηγορουμένους. Να καταγγείλουμε τις αναρίθμητες μεθοδεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται πίσω από την πλάτη του λαού στη Θεσπρωτία των 2 από τους 4 ΧΥΤΑ της Ηπείρου.
Καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να αντισταθεί στην σοβαρή υποβάθμιση του τόπου με την ανάπτυξη συλλογικοτήτων και δράσεων. Η απογοήτευση που υπάρχει στη μικρή κοινωνία του Καρβουναρίου, που οφείλεται κυρίως στο ότι ουσιαστικά αφέθηκε εντελώς μόνη της να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και πολύπλευρα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, πρέπει να ξεπερασθεί.
Απαιτούμε την αθώωση των πέντε κατηγορουμένων
Όχι στην ποινικοποίηση και την κρατική καταστολή λαϊκών αγώνων
Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
thesprotia-antistasis.blogspot