Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Εμείς οι Αντιπρόσωποι των Σωματείων, που συμμετείχαμε στην ετήσια Τακτική Γ.Σ. του Ε.Κ.Θ. αφού ακούσαμε τον απολογισμό δράσης της Διοίκησης, ομιλίες, απόψεις και προτάσεις των συναδέλφων συνέδρων καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα και αποφάσεις:
Η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που σήμερα ασκείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που ασκούσε προηγούμενα η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Η πολιτική αυτή είναι βαθιά ταξική και εδώ και μια εικοσαετία αφαιρεί συνεχώς δικαιώματα και κατακτήσεις που η εργατική τάξη είχε αποσπάσει μέσα από μακροχρόνιους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, βάζει ταφόπλακα στον θεσμό της Κοινωνικής Ασφάλισης, ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, καταργώντας την μόνιμη και σταθερή εργασία, απαλάσσει το κράτος από την υποχρέωση να παρέχει δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Παιδεία, μετατρέποντας τα κοινωνικά αυτά αγαθά σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα.
Η πολιτική αυτή ευθύνεται για την ανεργία, την φτώχεια, την ακρίβεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση και όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα η εργατική τάξη.
Στοχεύει να πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και την καπιταλιστική κρίση αφού προηγουμένως πληρώσαμε την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων.
Εκτός από τα κόμματα που είναι ευθυγραμμισμένα με την Ε.Ε., οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έχουν στο πλευρό τους επίσης άξιο αρωγό και συμπαραστάτη τους και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Δηλώνουμε ότι θα αντιπαλαίψουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές εως την πλήρη ανατροπή τους. Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την γραμμή του κοινωνικού διαλόγου που είχαν υιοθετήσει οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και οδηγούν στην υποταγή, τον συμβιβασμό, την συναίνεση και τελικά νομιμοποιούν τους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους.
Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες της πατρίδας μας που βρίσκονται στους δρόμους αψηφώντας το κρύο και το αγιάζι και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα να παραμείνουν στη γη τους εξασφαλίζοντας το αναγκαίο γι αυτούς και τις οικογένειες τους εισόδημα, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.
Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας μας να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό των οικονομικών και πολιτικών μεταναστών που αποτελούν τμήμα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Απαιτούμε και διεκδικούμε:
• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους – κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις.
• Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς καμία προϋπόθεση
• Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
• Επίδομα στο 80% του βασικού μεροκάματου για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, υπολογισμό της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
• Ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Δημόσια καθολική υποχρεωτική ασφάλιση με παροχές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για όλο τον λαό.
• Μείωση των ορίων ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες. Τα όρια να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.(55 και 50 αντίστοιχα για τα Β.Α.Ε.).
• Κατώτατη σύνταξη 1120 ευρώ.
• Δημόσια δωρεάν υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευση.
• Ισα δικαιώματα για τους μετανάστες.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
31 – 01 -2010
e-igoumenitsa