Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Διορίστε επιτέλους διοικήσεις στα Νοσοκομεία να τελειώνουμε! - Παπάδες!!!

Νισάφι πια με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων - Διορίστε επιτέλους διοικήσεις να τελειώνουμε!
Κάπου βγήκε εκτός χρονοδιαγραμμάτων η κυβέρνηση σχετικά με τους διορισμούς νέων διοικήσεων στα Νοσοκομεία της χώρας, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το μπάχαλο, αφού ούτε σημαντικές αποφάσεις υπογράφονται αλλά επίσης κανείς δεν ελέγχει κανέναν. Ειδικότερα στα νοσοκομεία της Ηπείρου,οι πάντες βρίσκονται εν αναμονή των νέων διοικητών, που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Όπως είναι φυσικό το παρασκήνιο έχει την τιμητική του σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη διοίκηση. Αν και γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, δε θα σας πούμε λεπτομέρειες, επειδή όμως δε θέλουμε να σας κρατάμε σε αγωνία, απλά θα σας πούμε, ότι στην Ήπειρο θα έχουν "άρωμα" γυναίκας!
epirusgate.blogspot





Moυ έσπασε τ΄αρχίδια (βλέπεις παπά; πιάσε τ΄ αρχίδια σου)
Παρ’ ότι αυτή η έκφραση -που στις μέρες μας έχει την έννοια της φορτικότητας- σήμερα κατατάσσεται στο λεξιλόγιο της ελληνικής αργκό γλώσσας, εντούτοις η προέλευσή της ανάγεται σε αρκετούς αιώνες πριν. Όπως είναι γνωστό, κατά την διάρκεια της επιβολής του Χριστιανισμού,το ελληνικό πνεύμα κυνηγήθηκε ανελέητα, ενώ τα περίτεχνα ελληνικά μνημεία, ναοί (όσοι δεν μετατράπηκαν σε χριστιανικούς ναούς), αγάλματα και λοιπά έργα τέχνης, έγιναν στόχος βανδαλισμών απ’ τους χριστιανούς (τα υλικά όλων αυτών, χρησιμοποιήθηκαν για την ανοικοδόμηση εκκλησιών). Όπως πιστεύεται, η έκφραση «του έσπασε τ’ αρχίδια», προέρχεται από μια παράξενη συνήθεια -φυσική απόρροια των σκοταδιστικών αντιλήψεων- που οι είχαν οι χριστιανοί βάνδαλοι όταν πραγματοποιούσαν τις καταστροφές. Καθώς θεωρούσαν τα αρχαιοελληνικά γυμνά αγάλματα, ως μορφή χυδαίας τέχνης, έσπαγαν και κατέστρεφαν με καλέμι τα…γεννητικά όργανα των -ανδρικών- ειδώλων! Απ’ αυτή την συνήθεια, προέρχεται και η έκφραση «βλέπεις παπά; πιάσε τ’ αρχίδια σου».
(Τα ίδια έκαναν και οι Τούρκοι, σοβατίζοντας ή ξύνοντας τα μάτια και τις μορφές από τις Χριστιανικές εκκλησίες, τα ίδια και οι Αμερικανοί με την απίστευτη κλοπή των εκθεμάτων στο μουσείο της Βαγδάτης, τά ίδια και οι σημερινοί ηγήτορες της Greek TV με τα απιστεύτου ανοησίας σκουπίδια που προωθούν, τα ίδια κάνει και κάθε λογοκριτής σε όποια θέση μικρή ή μεγάλη βρίσκεται). Τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιωδώς απ' την εποχή των Βανδάλων. Και δεν ξέρω ποιοι βανδαλίζουν περισσότερο, οι παλαιοβάνδαλοι ή οι νεοβάνδαλοι. Η συμπεριφορά απέναντι στα έργα τέχνης είναι το μέτρο της πολιτιστικής στάθμης ενός λαού. Από το βιβλίο του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη : "(Μυθ)ιστορία των βαρβάρων προγόνων των σημερινών Ευρωπαίων".