Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

AΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ενισχύονται οι ταξικοί αγώνες
Μετρήσιμα και ελπιδοφόρα στοιχεία για την ενίσχυση των ταξικών αγώνων είχαν και οι κινητοποιήσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα, που έγιναν μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες.
Στην Κέρκυρα, όπου ξεχώρισε η παρουσία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των οικοδόμων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, στην πλατεία Σαρόκο έγινε μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, παρά τη συνεχή βροχή. Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν τα καντούνια του νησιού, απαιτώντας την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Στα Γιάννενα, από νωρίς το πρωί δόθηκε η μάχη της απεργίας στη Βιομηχανική Περιοχή, σε γιαπιά κτλ., ενώ στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν για ακόμη μια φορά με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ αναγνωρίζοντας τη συνεπή αγωνιστική δράση και στάση του, τις μάχες που δίνει στους χώρους δουλειάς για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης κόντρα στην πολιτική της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, που όχι μόνο αποδέχονται και δεν αμφισβητούν, αλλά βάζουν πλάτη για την υλοποίησή της οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που πραγματοποίησαν από κοινού με τους οπορτουνιστές μιαν υποτονική και άνευρη πορεία. Από νωρίς το πρωί δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης από τις ταξικές δυνάμεις στο εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου «CAVO BIANKO», καθώς και σε τράπεζες.
Ανεβασμένη ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις (παρά τη βροχή) σε Αρτα όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι από την ΙΟΝ, την ΒΙΚΗ, τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων και στη Λευκάδα, ενώ δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο, στέλνοντας μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας. Οπως αυτή που εκδηλώθηκε στο Αγρίνιο όπου η υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου προσπάθησε να εμποδίσει τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ των μαθητών που είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής ειδοποιώντας τηλεφωνικά γονείς. Στο Μεσολόγγι νέκρωσαν τα εργοτάξια της Ιονίας Οδού και στη Ναύπακτο όπου ξεχώρισε η παρουσία μεταναστών από τον κλάδο της οικοδομής
Αναμέτρηση από το ξημέρωμα
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη μάχη της περιφρούρησης
Η αναμέτρηση ξεκίνησε πριν ακόμα χαράξει, έξω από τις πύλες εργοστασίων και επιχειρήσεων όπου στήθηκαν απεργιακές αλυσίδες. Κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, χιλιάδες απεργοί έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης σε ακόμα περισσότερους χώρους εργασίας, συσπειρωμένοι στα κλαδικά συνδικάτα τους.
Σημαντικό βάρος δόθηκε στις Βιομηχανικές Ζώνες, όπως στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων.
Ριζοσπάστης