Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο νομού Θεσπρωτίας : Τετάρτη 24 Φλεβάρη, Απεργούμε!

Eργατοϋπαλληλικό κέντρο ν. Θεσπρωτίας:Τέταρτη 24 φλεβάρη απεργούμε

Συναδέλφισες – συνάδελφοι
Με προμετωπίδα μας το σύνθημα ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ την Τετάρτη 24 Φλεβάρη κατεβαίνουμε ξανά στους δρόμους, συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που βρίσκεται σε εξέλιξη και που σήμερα υλοποιείται πιστά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνουν το σύνολο της στρατηγικής τους. Υλοποιούν ένα πρωτοφανές μπαράζ αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων σε τέτοια έκταση και βάθος που δεν το έχουμε ξαναζήσει. Στο πενιχρό μας εισόδημα, την ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, την παιδεία και την υγεία – πρόνοια.
Χτυπάνε ότι έχει απομείνει από δικαιώματα και κατακτήσεις, όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά συνολικά στα λαϊκά στρώματα. Όλοι μαζί βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, εργατική αριστοκρατία, οι ηγεσίες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου με ταξικό μίσος και μανία στρέφονται ενάντια σε κάθε αγώνα, σε κάθε κλάδο που διεκδικεί το δικαίωμα μιας ανθρώπινης ζωής. Ολοι αυτοί υπερασπίζονται το δίκιο τους.
Το δίκιο τους να κερδίζουν, να ζουν παρασιτικά και να καρπώνονται, να απομυζούν τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι παράγουμε με τον καθημερινό μας μόχθο. Με την δύναμη της προπαγάνδας, με την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην υπηρεσία τους, επιδιώκουν να δημιουργήσουν εικόνα στήριξης των μέτρων.
Είναι ψέμα.
Ακόμα και εργάτες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να κατέβουν στον δρόμο, αγρότες που δεν συμμετείχαν στα μπλόκα, έμποροι που δεν έκλεισαν τα μαγαζιά τους στην προηγούμενη απεργία, δεν συμφωνούν με τα μέτρα, έστω κι αν δεν βρίσκουν ακόμα το κουράγιο να παλέψουν. Λέει ψέματα ο πρωθυπουργός όταν ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του.
Λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται, ότι ψηφίστηκε από τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να πάρει τέτοια μέτρα. Τώρα ξέρουμε εμείς οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και μπορούμε να κάνουμε τον δικό μας απολογισμό. Ζήσαμε τον καπιταλισμό στην ανάπτυξη του με τους υψηλούς ρυθμούς, τους στόχους της ΟΝΕ, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και με την Ν.Δ. στην κυβέρνηση και με το ΠΑΣΟΚ.
Όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκαν οι δικές μας ανάγκες, όχι μόνο δεν φάγαμε με χρυσά κουτάλια όπως μας έταζαν με την ένταξη μας στον σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ αλλά αντίθετα μετράμε θύματα και απώλειες δικαιωμάτων. Δεν ευθυνόμαστε εμείς με τα μεροκάματα και τις συντάξεις πείνας για τα ελλείμματα και το χρέος, αλλά οι φοροαπαλλαγές, τα κίνητρα, οι επιδοτήσεις στην εργοδοσία, στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Σήμερα ζούμε τον καπιταλισμό στην κρίση του, με την τρομοκρατία και τον εκβιασμό «κάντε θυσίες γιατί βουλιάζουμε, μας λένε κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία, χρεοκοπούμε, πρόγραμμα σταθερότητας γιατί αλλιώς χανόμαστε». Κινδυνολογούν όχι μόνο για να περάσουν τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα αλλά και γιατί φοβούνται.
Φοβούνται την αγανάκτηση και την οργή μας.
Φοβούνται την δύναμη μας.
Γι αυτό και έχουν επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς τους για να μας χαλιναγωγήσουν, να μας υποτάξουν και να αποσπάσουν την συγκατάθεση μας, παρουσιάζοντας μας το μαύρο για άσπρο.
Συναδέλφισες – συνάδελφοι, η καπιταλιστική κρίση απαιτεί να δυναμώσει η οργάνωση, η μαζική δράση, η ταξική πάλη. Απαιτεί να απομονώσουμε και να βάλουμε στο περιθώριο τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που αποδέχονται όλες τις προηγούμενες και σημερινές αντιασφαλιστικές – αντεργατικές ρυθμίσεις, που συμφωνούν με το πρόγραμμα σταθερότητας, που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση και την εργοδοσία, την αντιδραστική Ε.Ε. και τους μηχανισμούς της.
Μας ζητούν υπευθυνότητα, συναίσθηση της ευθύνης. Θα την επιδείξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η ταξική πάλη.
Συναδέλφισες – συνάδελφοι, δύο δρόμοι ξεδιπλώνονται μπροστά μας. Η θα συμβιβαστούμε με την φτώχεια, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, τις οικονομικές κρίσεις του καπιταλισμού, η θα παλέψουμε για την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς, ο πλούτος να ανήκει σε μας που τον παράγουμε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ
ώρα 10 π.μ. μπροστά στον ΟΤΕ.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ
e-igoumenitsa.gr