Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Καρναβάλι Ηγουμενίτσας 2010.

 
Καρναβάλι Ηγουμενίτσας 2010: το όνειρο συνεχίζεται
Την Κυριακή 12/02/2010 Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Η κορύφωση του καρναβαλιού με εντυπωσιακά άρματα, πολλά group με τρελούς καρναβαλιστές και φυσικά να μην ξεχάσουμε τον Διόνυσο με την παρέα του.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 4 τέσσερις το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3.
Χώρος συγκέντρωσης : έναντι του ξενοδοχείου ΑΚΤΑΙΟΝ
e-igoumenitsa.gr
 


Κυριακή στο χωριό της ΕΤ3:
Απευθείας Μετάδοση το Καρναβάλι Ηγουμενίτσας
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 14:30
“Κυριακή στο χωριό” Καρναβάλι Ηγουμενίτσας
Στην Ηγουμενίτσα και στο καρναβάλι της θα είναι αφιερωμένη η «Κυριακή στο χωριό» της ΕΤ3 ανήμερα της Αποκριάς. Ένα ταξίδι στο χρόνο, με ήχους και χρώματα της Αποκριάς, μία γνωριμία με έθιμα της ημέρας, μία περιπλάνηση σε δρόμους, στενά και βραδινά στέκια με καρναβαλιστές, μία εκπομπή με τους κατοίκους, ντόπιους και ξένους, μία συνύπαρξη του σύγχρονου και του παραδοσιακού, μία γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις, ένα ταξίδι σ΄ένα τόπο πλημμυρισμένο από ιστορία , σε μία περιοχή όπου τα μονοπάτια γίνονται σταυροδρόμι πολιτισμού.
Απευθείας Μετάδοση Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 14:30
Επανάληψη Καθαρά Δευτέρα στις 16:00
e-igoymenitsa.gr 




ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΚΑΤΩ ΟΙ 5 ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !!!
Α! ΡΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ!
ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΣΑ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ, ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ "ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ" ΤΟΥΣ (ΑΝ)-ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ, "ΑΙΡΕΤΑ" ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ (ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΤ3, ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σχόλιο στο fb


Υ.Γ. Το καρναβάλι στην Ηγουμενίτσα και στην Παραμυθιά, γίνεται για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα, γινόταν παραδοσιακά στο Φιλιάτι, στην πραγματική πρωτεύουσα του Νομού Θεσπρωτίας, λόγω του ότι βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν η πρωτεύσουσα του αρχαίου Κοινού των Θεσπρωτών, την αρχαία (Γ)Τιτάνη. Μέχρι αυτή τη χρονιά, παρέλαση του καρναβαλιού γινόταν μόνο στο Φιλιάτι.
thesprotos-panta.blogspot


Αναβάλλονται οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού συλλόγου των Φιλιατών, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Παρόλα όμως τα καιρικά εμπόδια όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ = Καρναβάλι , τις 11 η ώρα και Κούλουμα μετά. Ολοι οι Καρναβαλίστες να συγκεντρωθούν στο Β’ Δημοτικό σχολείο Φιλιατών.
filiates.blogspot




14/2/10
Με επιτυχία παρά την μεγάλη βροχή και με την παρουσία πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της Παραμυθιάς για το Καρναβάλι 2010. Στην καρναβαλική παρέλαση (η οποία ξεκινησε στις 4:15 το απόγευμα) συμμετείχαν γκρουπ από συλλόγους και νέους από το Δήμο Παραμυθιάς και τα 22 δημοτικά διαμερίσματα. Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε το κάψιμο του επιβλητικού Βασιλιά Καρνάβαλου και τώρα το γλέντι μετατωπίζεται στα 22 δημοτικά διαμερίσματα, το καθένα απο τα οποία, διοργανώνει τις δικές του φωτιές με ξεφάντωμα μέχρι πρωίας. Το καρναβάλι μεταδόθηκε ζωντανά σε περιορισμένο αριθμό χρηστών από την «paramythia-online.gr». Αύριο το ραντεβού δίνεται το πρωί στην κατασκήνωση Παραμυθιάς για το πέταγμα του χαρταετού και τα νηστίσιμα εδέσματα, παρέα με το Φιλοπρόοδο Ομιλο Παραμυθιάς. Καλή Σαρακοστή! thesprotia-news.blogspot.com




15/2/10
"Φούσκωσαν" τα νερά στον Καλαμά.
Σε επιφυλακή βρίσκονται από σήμερα το πρωί της Καθαρά Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και της Νομαρχίας Θεσπρωτίας, αφού υπάρχει ανησυχία από τη συνεχώς αυξανόμενη στάθμη των νερών στο ποταμό, που ήδη έχουν δημιουργήσει μικροπροβλήματα σε παρόχθιες καλλιέργειες σε δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Φιλιατών και Σαγιάδας στη Θεσπρωτία. Πάντως, τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι φορείς της περιοχής εμφανίζονται καθησυχαστικοί, μιας και εκτιμούν ότι το "φούσκωμα" των νερών δεν προκαλεί- τουλάχιστον προς το παρόν -ιδιαίτερα προβλήματα.
epirusgate.blogspot