Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και ο Ικτίνος ήταν οι δύο ονομαστοί αρχιτέκτονες του Παρθενώνα. Ο Καλλικράτης εργάστηκε σε τέσσερα μεγάλα έργα της αρχαίας Αθήνας, σύμφωνα με αναφορές του Πλουτάρχου: στα Μακρά Τείχη της πόλης (460-450 π.Χ.), στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών των Αθηνών, στην ανοικοδόμηση ναού αφιερωμένου στην Άπτερο Νίκη στην Ακρόπολη το 448 π.Χ. και τέλος σύμφωνα με τον Πλούταρχο πάλι, συνεργάστηκε με τον Ικτίνο για την ανέγερση του Παρθενώνα.
Συμφωνα με την τελευταίες ειδήσεις ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ τελικά έγινε Καλλικράτης.
Δημιουργούνται 370 Δήμοι,13 Περιφέρειες και 7 Διοικητικές Περιοχές(διορισμένοι).
Ο κάθε Δήμος θα έχει τουλάχιστον 30.000 πληθυσμό.
Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ένα Δήμο τελικά στην Θεσπρωτία,τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Σε όσους από τους σημερινούς Δήμους, διαθέτουν πληθυσμό πάνω από 1000 κατοίκους θα δημιουργηθούν τοπικά συμβούλια και σε όσους έχουν πληθυσμό πάνω από 10000 κατοίκους διαμερισματικά συμβούλια.
Πιστεύω ότι είναι ενα μέτρο φοροεισπρακτικό (δεν θα έχεις να κάνεις πλέον με τον δήμαρχο που πιθανόν είναι φίλος ,κουμπάρος ,γείτονας αλλά μια απρόσωπη κεντρική εξουσία),ένας εύκολος τρόπος να ξεχρεώσουν 'εικονικά' οι ήδη καταχρεωμένοι Δήμοι.
Στους νέους Δήμους θα μεταφερθούν αρμοδιότητες που σήμερα έχουν οι Νομαρχίες, φορολογικές και πολεοδομικές.
Ο Δήμαρχος θα είναι ο απόλυτος άρχοντας του τόπου,κάτι σαν τους προύχοντες του 1800.
Ο καινούργιος νόμος θα δωθεί,όπως αρέσκεται η σημερινή Κυβέρνηση,σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση όπου θα μπορούμε να εκφράσουμαι τις απόψεις μας,αλλά οι αποφάσεις είναι ήδη ειλλημένες.(π.χ.νόμος για τις προσλήψεις,περιφερειάρχες 'οπου 'ολος τυχαίος ήταν όλοι μέλοι του κυβερνών κόμματος).
 perdika-thesprotias.blogspot