Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Για τον Αλέξη

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, και μετά την κοινωνική εξέγερση που ακολούθησε η μνήμη παραμένει ακόμα νωπή.
Τα αίτια που γέννησαν την πρωτοφανή σε δυναμικότητα κοινωνική έκρηξη μετά την μεταπολίτευση είναι δυστυχώς ακόμα υπαρκτά.
Η κοινωνική ανισότητα, η ανεργία, η ανασφάλιστη κι επισφαλής εργασία, ο εργασιακός μεσαίωνας δημιουργούν ένα αβέβαιο μέλλον για την νέα γενιά καθώς θα είναι η πρώτη που θα ζήσει με χειρότερους όρους από την προηγούμενη.
Η δολοφονία του Αλέξη δεν είναι η πρώτη που πραγματοποιούν τα ένοπλα όργανα του αστικού κράτους από την εγκαθίδρυση της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Στα 36 χρόνια της ύπαρξης της απαριθμεί 70 νεκρούς στο πάνθεον της.
Συνεχιστής της κρατικής βίας και καταστολής που εντάθηκε στα χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η σημερινή κυβέρνηση με τον υπουργό "προστασίας του πολίτη" και τους υφιστάμενούς του. Όπως έχει αποδειχτεί μέσω των ενεργειών του (αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, συλλήψεις προσαγωγές και τραυματισμοί διαδηλωτών στη τελευταία πορεία του πολυτεχνείου κλπ).
Οι επιθέσεις παρακρατικών ομάδων που δέχθηκε η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα καθώς και η επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών τις μέρες του Δεκέμβρη επανεμφανίζονται με το πρόσφατο κρούσμα παρακρατικής δράσης που δέχθηκε συνδικαλίστρια στην Θεσσαλονίκη καθώς και οι επιθέσεις ακροδεξιών παρακρατικών ομάδων σε σπίτι αγωνιστή του νεολαιίστικου κινήματος στην Αθήνα.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη δεν πρέπει να μείνει στα σκονισμένα κιτάπια της ιστορίας αλλά θα πρέπει να αποτελεί ορμητήριο στους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν.
"φωνάξτε όλοι για φόρο τιμής ότι φωτιά είμαστε εμείς"

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
· ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ
· ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ, ΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας
· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, διεύρυνση του σε χώρους δουλειάς και σχολεία

Ο Σύλλογος Φοιτητών αποφάσισε:
Την κατάληψη του χώρου του ΤΕΙ από την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη μέχρι την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη
Τη συνδιοργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων μαζί με την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, την Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα, τη Θεσπρωτία της Αντίστασης και του Αγώνα, και όποιου άλλου φορέα η συλλογικότητας επιθυμεί να συμμετάσχει. Το τριήμερο περιλαμβάνει:
Κυριακή 6 Δεκέμβρη, 12:00 συγκέντρωση στον πεζόδρομο Ελ. Βενιζέλου
Δευτέρα 7 Δεκέμβρη, 12:00 συγκέντρωση - πορεία στον πεζόδρομο Ελ. Βενιζέλου
Τρίτη 8 Δεκέμβρη, 20:00 στο "Πάνθεον", εκδήλωση - συζήτηση με τους: Γιάννη Μαΐστρο, πανεπηστημιακό, πρώην αντιπρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ Γιάννη Παπαδημητρίου, δικηγόρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

http://protovouliaf.blogspot.com/
 

Επίσης συμμετέχουν
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Σύλλογος υπαλλήλων Ν. Α. Θ.-Πρωτοβουλία Εργαζόμενων
Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα


Κλειστά και λόγω καταλήψεων
Κλειστά είναι από την Παρασκευή το 1ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, αφού οι μαθητές τους προχώρησαν σε καταλήψεις.