Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!!
Μπορεί η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να επανέλαβε προχθές, κατά την συνάντησή της με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων την δέσμευση της Κυβέρνησης για προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών στις αρχές της νέας χρονιάς, αυτό όμως δεν φαίνεται ικανό από μόνο του να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό, γιατί όλος ο κόσμος ξέρει πως αυτά είναι λόγια που τα παίρνει ο αέρας. Πρόβλημα που παρατηρείται φυσικά και στα νοσοκομειακά ιδρύματα της Ηπείρου.Δεν υπάρχουν νοσοκόμες, και συμβαίνει το πρωτοφανές παγκόσμια, να είναι περισσότεροι οι γιατρόι από τις νοσηλεύτριες!!! Αντιστοιχούν 3 γιατροί σε μία νοσηλεύτρια. Φυσικά γίνονται και μετατάξεις νοσηλευτών, όχι όμως σε ποσοστό το οποίο αγγίζει το 40 με 50% όπως γράφουν ψέματα ορισμένοι, λες και ο κόσμος δεν γνωρίζει, Βέβαια υπάρχουν και καταγγελίες, ότι νοσηλευτές, όχι μόνο αποσπώνται ή μετατίθενται από το ένα νοσοκομειακό ίδρυμα στο άλλο, αλλά με μεγάλη…άνεση εγκαταλείπουν το έργο του νοσηλευτή για να μεταπηδήσουν σε κάποια διοικητική θέση, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες όπως η γραμματειακή υποστήριξη και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του φαινομένου αυτού οι περιπτώσεις δύο αποσπάσεων νοσηλευτριών από το Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας, οι οποίες καταγγέλθηκαν πρόσφατα από την ΠΟΕΔΗΝ. Η μία νοσηλεύτρια αποσπάστηκε στη Νομαρχία και η άλλη σε γραφείο πρώην στελέχους του Υπ. Οικονομίας. Αλλά βέβαια αυτό δεν είναι το κυρίαρχο γεγονός! ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΕΣ!
Σήμερα, οι κενές οργανικές θέσεις σε όλη την χώρα αγγίζουν τις 6.700, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του κλάδου, γεγονός που συνεπάγεται ότι με τις νέες προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών που υπόσχεται το υπουργείο Υγείας δεν θα καλυφθούν ούτε οι μισές ανάγκες σε πανελλαδικό επίπεδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νοσηλευτές που αλλάζουν ίδρυμα ή θέση εκμεταλλεύονται ουσιαστικά διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, οι οποίες νομιμοποιούν τις μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού σε ομοιόβαθμες θέσεις παραϊατρικού και φυσικά διοικητικού προσωπικού. Γι’ αυτό και οι συνδικαλιστές του κλάδου έχουν ζητήσει ο συγκεκριμένος κώδικας να μην ισχύει όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.
Η έλειψη νοσοκόμων από τα νοσοκομεία, δεν είναι βέβαια πρόβλημα των νοσοκομείων μόνο της Ηπείρου, αλλά όλης της Ελλάδας!!!!