Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Camping Νεολαιών της 4ης Διεθνούς στο Δρέπανο στην Ηγουμενίτσα

Camping Νεολαιών της 4ης Διεθνούς
Φέτος η εξέγερση δε πάει διακοπές!
26ο διεθνές επαναστατικό κάμπινγκ νεολαιών
26η Ιουλίου - 1η Αυγούστου, Θεσπρωτία-Ηγουμενίτσα-Κάμπινγκ Δρέπανο, Ελλάδα
Για 26η χρονιά το κάμπινγκ των νεολαιών της 4ης διεθνούς αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης αγωνιστών και αγωνιστριών από όλη την Ευρώπη.
Την βδομάδα μεταξύ 26 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, περισσότεροι από 300 νέοι και νέες, από την Πορτογαλία μέχρι την Ρωσία και από την Σκωτία μέχρι τις Φιλλιπίνες, σύντροφοι και συντρόφισσες από το Βέλγιο, την Βρετανία, την Ελβετία, την Γερμανία, την Δανία, το Ισπανικό κράτος, την χώρα την Βάσκων και την Καταλονία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Σουηδία θα βρεθούν μαζί αναπτύσσοντας δεσμούς συντροφικότητας, αυτοδιαχειριζόμενοι το χώρο των διακοπών τους και οργανώνοντας γύρω από αυτό σειρά συζητήσεων πάνω στην ατζέντα της εποχής μας και τον σοσιαλισμό.
Το κάμπινγκ της 4ης διεθνούς προφέρεται για μία εβδομάδα ιδεολογικών αναζητήσεων και προβληματισμού πάνω στην ανάπτυξη πρακτικών αντίστασης στο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, ποικίλων άλλων εκδηλώσεων με αναφορά και επίκεντρο τον μαρξισμό.
Αποτελεί ένα μοναδικό χώρο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων και ένα πραγματικό χωνευτήρι διαφορετικών και πλούσιων εμπειριών δράσεων. Πεδίο συνάρθρωσης αυτών των εμπειριών σε μια κοινή, διεθνική προσέγγιση των κοινών μας αγώνων.
Ένα κάμπινγκ 'στρατευμένο' στην υπόθεση της οικοδόμησης ενός σύγχρονου και αναγκαίου διεθνισμού της εποχής μας !
Δεκάδες εργαστήρια, θεματικές συνελεύσεις, μορφωτικά forum και ολομέλειες λαμβάνουν χώρα πάνω σε καίρια και επίκαιρα ζητήματα της εποχής μας. Από τον πόλεμος, την παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση μέχρι τον ο ρατσισμό, τις εργατικές διεκδικήσεις, την κλιματική αλλαγή, τον φεμινισμό, την σεξουαλικότητα, τους αγώνες της νεολαίας και την εξέγερση του Δεκέμβρη της ελληνικής νεολαίας αλλά και τις ευρύτερες παγκόσμιες εξελίξεις με επίκεντρο την Μέση Ανατολή, την Λατινική Αμερική και τον παγκόσμιο Νότο.
Κεντρικό ρόλο έχουν μια σειρά συζητήσεων για την ιστορία του εργατικού κινήματος και θεωρητικών αναζητήσεων προς μία διεθνιστική, επαναστατική, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
Πληροφορίες: http://camping2009.blogspot.com/
mails: youth@okde.org
kokkinoyouth@gmail.com
tel: +30 694 7876729 +30 210 8212640
Συμμετέχουν ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και Κόκκινο
(Υ.Γ. Βέβαια γίνεται αναφορά στο Δήμο Μολοσσών του Νομού Ιωαννίνων. Πιθανόν να μην βρήκαν θέσεις στο κάμπιγκ της Ηγουμενίτσας, οπότε να πήγαν στο κάμπιγκ του Δήμου Μολοσσών.)
(Υ.Γ. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάμπιγκ της 4ης Διεθνούς στο Δρέπανο στην Ηγουμενίτσα. Είχε γίνει και πέρυσι το 2008 στον ίδιο χώρο.)