Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ξανά!! Θέλουν να κλείσουν το Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ!!!!!!

Σήμερα Παρασκεύη 31/7/09 στο Φιλιάτι στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο θα συζητηθεί η πρόταση να διωχθεί το ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ από το κτήριο του παλιού επαρχείου το οποίο του είχαν παραχωρήσει τα προηγούμενα Δ.Σ. του Δήμου.
Η δικαιολογία είναι ότι χρειάζονται το κτήριο για άλλες χρήσεις. Ο Πολιτισμός μπορεί να περιμένει. Έχουμε πρόβλημα γραφείων στο Φιλιάτι!
Έτσι λοιπόν ο Νίκος Οικονομόπουλος ο κορυφαίος Έλληνας φωτογράφος δεν θα δει την έκθεση του Σπύρου Μελετζή αλλά φαντάζομαι θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το καλοκαίρι η Δημοτική αρχή. Η έκθεση του Κώστα Μπαλάφα δεν θα ταξιδέψει από το Μουσείο Μπενάκη στο Φιλιάτι αλλά φαντάζομαι ότι πολύ πιο σημαντικά πράγματα θα ετοιμάζουν οι δημοτικοί άρχοντες για τον πολιτιστικό χειμώνα. Όσο για την περίφημη Θεσπρωτική Βιβλιοθήκη που ετοιμάζει με τόσο κόπο το Κ.Ι.ΜΕ.ΘΕ. μπορεί να στεγαστεί σε μια αποθήκη.
ΚΡΙΜΑ
από labastia.blogspot.



 
Ο σύλλογος "Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας" συστήθηκε από φιλίστορες όλης της Θεσπρωτίας με σκοπό την μελέτη της ιστορίας του Θεσπρωτικού χώρου μαζί με κάθε γειτονική περιοχή που έστω και για συγκεκριμένη μόνο περίοδο λειτούργησε ενιαία μαζί της, με προσέγγιση όλων των τομέων της ανθρώπινης ζωής και δράσης στην περιοχή (πολιτική, οικονομική, εκκλησιαστική κλπ ιστορία, ιστορία γλώσσας, γραμμάτων, τέχνης κλπ) καθώς και του Θεσπρωτικού περιβάλλοντος (φυσική ιστορία, γεωλογική ιστορία). Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις με ιστορικό περιεχόμενο, την ίδια στιγμή που ετοιμάζει την έκδοση μιας σημαντικής μελέτης με θέμα τη ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.
http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=105679734648&ref=nf