Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Πρωτοφανής αποκλεισμός των Λευκιμμιωτών από την ομιλία Καραμανλή στην Ηγουμενίτσα!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ!
Απαγορεύτηκε ο απόπλους 2 πλοίων της γραμμής Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα για να αποτραπεί η μετάβαση 700 κάτοικων της Λευκίμμης στην Ηγουμενίτσα όπου μιλούσε ο Καραμανλής!
Από την εφημερίδα "Ηπειρωτικός Αγώνας":
Μην ενοχλείτε… τον πρωθυπουργό
Με κεντρικό σύνθημα «Μην ενοχλείτε τον πρωθυπουργό» και με τη συνδρομή του κρατικού μηχανισμού, η κυβέρνηση επιχειρεί να μην καταδειχθούν οι αντιδράσεις φορέων και πολιτών κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Ηγουμενίτσα μπορεί να κινητοποίησε όλο τον κομματικό μηχανισμό, αλλά κρατικές υπηρεσίες φρόντισαν να κρατήσουν μακριά από τον πεζόδρομο και το λιμάνι της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας εκείνους που θα… ενοχλούσαν τον Κώστα Καραμανλή. Το απόγευμα του Σαββάτου τέθηκε σε εφαρμογή το δόγμα «Μην ενοχλείτε τον πρωθυπουργό» και το πλοίο που επρόκειτο να κάνει το δρομολόγιο Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα έμεινε δεμένο. Ο απόπλους απαγορεύτηκε αρχικά από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ στην απέναντι πλευρά φορείς και κάτοικοι τις Λευκίμμης περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο για να μεταβούν στην Ηγουμενίτσα.Το δρομολόγιο των 6 από Ηγουμενίτσα προς Λευκίμμη δεν έγινε, ενώ 700 πολίτες περίμεναν για να έρθουν στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα. Το Λιμεναρχείο ανέφερε ως επίσημη αιτιολογία τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας και ενημέρωσε τον πλοίαρχο, ζητώντας του να μην αποπλεύσει και να γίνει ο σχετικός έλεγχος. Ο απόπλους έγινε στις 7 προς τη Λευκίμμη, αλλά και πάλι απετράπη η επιστροφή του φέρι μπόουτ στην Ηγουμενίτσα και το δρομολόγιο των 7.50 δεν πραγματοποιήθηκε από τη Λευκίμμη κατόπιν απόφασης του οικείου Λιμεναρχείου.
Χωρίς λεπτομέρειες
Οι φορείς της Λευκίμμης καταγγέλλουν ότι οι εντολές δόθηκαν «από ψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς παράγοντες». Η είδηση της επικείμενης επιβίβασής τους στο πλοίο διοχετεύθηκε από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, στην Κέρκυρα. Αποδέκτης, όπως εκτιμούν, ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, χωρίς ωστόσο Αστυνομία και Λιμεναρχείο να δίνουν τις λεπτομέρειες ποιος και πότε τηλεφώνησε για την ύπαρξη βόμβας στο πλοίο. «Εμείς θέλαμε να οργανώσουμε μια παρέμβαση και να επιδώσουμε στον πρωθυπουργό φάκελο με τις θέσεις για το ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας», δήλωσε στον «Η.Α.» ο Γιάννης Πανδής, μέλος της επιτροπής αγώνα. Οι φορείς και οι κάτοικοι εκφράζουν την έκπληξή του για τη στάση αυτή, θεωρώντας ότι σκοπός όσων κράτησαν δεμένο το πλοίο ήταν «να μην ενοχληθεί ο πρωθυπουργός».
Λίγος κόσμος
Παρά την κινητοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. στην Ήπειρο το «σύνδρομο της Άρτας» χτύπησε και τη συγκέντρωση του Σαββάτου που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα. Οι συγκεντρωθέντες στον πεζόδρομο δεν ξεπερνούσαν τους 1.800, παρότι την προηγούμενη μέρα όλες οι πρωτεύουσες ξημέρωσαν με τις αφίσες του Κώστα Καραμανλή να είναι κρεμασμένες σε όλους τους κεντρικούς δρόμους. Και αυτή τη φορά μεταφέρθηκαν με 27 λεωφορεία «γαλάζιοι» ψηφοφόροι από την υπόλοιπη Ήπειρο και, σύμφωνα με πληροφορίες, από το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «στείρα άρνηση» σε όλα τα ζητήματα και παράλληλα ότι «αποφεύγει να τοποθετηθεί στα μεγάλα ζητήματα». Προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να βγάλει τη χώρα από τη διεθνή κρίση με τις λιγότερες συνέπειες και σημείωσε εμφατικά ότι «πάνω απ’ όλα βάζουμε τις ανάγκες του τόπου».