Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Η Πρέβεζα τιμάει τον Γιάννη Ρίτσο

Η Πρέβεζα τιμάει τον Γιάννη Ρίτσο
Με την μετονομασία του Δημοτικού Κηποθεάτρου Πρέβεζας σε Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας τιμά τη μνήμη του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου, του ποιητή της «Ρωμιοσύνης» που έγινε σύμβολο των αγώνων για την ελευθερία .
Εκατό χρόνια μετά την γέννηση του ποιητή , το έργο του συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία στιγμή δημιουργίας όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
«Ο Γιάννης Ρίτσος ,είναι Επίτιμος Δημότης της Πρέβεζας και θα τον τιμήσουμε για να μάθουν οι νεώτεροι, να θυμηθούν οι παλιότεροι και κυρίως για να βάλουμε την σφραγίδα ενός ανήσυχου και μεγάλου πνεύματος στους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος κ. Μιλτιάδης Κλάπας προαναγγέλοντας την πραγματοποίηση μιας μεγάλης εκδήλωσης της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στις 15 Αυγούστου στην Πρέβεζα.
Κατά την διάρκεια της βραδυάς θα γίνει και η μετονομασία του Κηποθεάτρου ενώ θα υπάρξουν κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις τιμής στο έργο και την προσωπικότητα του ξεχωριστού αυτού ποιητή.