Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

To Σάββατο 9 Μαϊου Πορεία Ειρήνης στο Άκτιο

ΕΕΔΥΕ
Το Σάββατο, 9 Μάη, η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τη νεολαία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην 30ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που θα γίνει το Σάββατο 9 Μάη 2009.
Αταλάντευτα και ανυπόταχτα, κλιμακώνει σήμερα τον αγώνα:
-- Για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ.
-- Για την απομάκρυνση των ξένων βάσεων.
-- Για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
-- Ενάντια στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας του Αντιφασιστικού Αγώνα και της Νίκης των Λαών.
-- Για να πληρώσουν την κρίση οι ιμπεριαλιστές και όχι οι εργαζόμενοι.
Πορείες ειρήνης στο Άκτιο
Πορείες ειρήνης παράλληλα με την Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης από τον Μαραθώνα στο Σύνταγμα της Αθήνας, πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα:
Στο Ακτιο
Ραντεβού στη βάση των ιπτάμενων κατασκόπων του ΝΑΤΟ στο Ακτιο, στη βάση των ΑΒΑΚΣ, δίνουν το Σάββατο 9 του Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας καλώντας το λαό και τη νεολαία της περιοχής να πάρουν μέρος στη φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική πορεία που διοργανώνουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη «μαύρη» επέτειο ίδρυσης του ΝΑΤΟ.
Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 9 του Μάη και ώρα 7 μ.μ. στην πύλη της ΝΑΤΟικής βάσης του Ακτίου και θα ακολουθήσει πορεία στην παραλία της Λευκάδας.