Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Επίσκεψη του Οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στη Magna Grecia

Επίσκεψη του Οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στη Magna Grecia

Προσκυνηματική επίσκεψη στη Magna Grecia και την ελληνόφωνη Καλαβρία, πραγματοποίησαν Μέλη και φίλοι του Οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ). Η αποστολή του Οργανισμού ξεκίνησε από το Παλέρμο, όπου είχε συνάντηση στην Ελληνική Κοινότητα, στην οποίαν εκτός του Προεδρείου και πολλών Μελών παρευρέθησαν η καθηγήτρια και επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδος, κα Renata Lavagnini, ο Καθηγητής Vicenzo Rotolo και η καθηγήτρια Ιnes di Salvo.
Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και συγκίνησης ανταλλάγησαν δώρα και η υπόσχεση εκ μέρους του ΟΔΕΓ για προσφορά εκπαιδευτικού υλικού, σύμφωνα με τις ανάγκες της Κοινότητας.
Μετά την επίσκεψη σε αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία της Σικελίας η αποστολή πέρασε στην Καλαβρία και κατέληξε στην «Ακρόπολη των Ελληνοφώνων», το Γκαλιτσιανό. Εκεί μία ομάδα ελληνοφώνων, αποτελουμένη από τον καθηγητή Δανιήλ Μακρή, και τους Salvatore Siviglia, Salvatore Dieni, Tito Sqillaci, Attilio Nucera και Bruno Traclo αναφέρθηκε στα προβλήματα τους και ιδιαίτερα στην απώλεια της ελληνοκαλαβρέζικης διαλέκτου, ζητώντας την βοήθεια του Οργανισμού και κυρίως του Ελληνικού Κράτους.
Την πρόταση του ΟΔΕΓ για φιλοξενία ελληνοφώνων μαθητών το καλοκαίρι στην Ελλάδα ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα με τοπικούς χορούς, παραδοσιακά τραγούδια και τοπικά εδέσματα. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν αυτή την δραστηριότητα του ΟΔΕΓ μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό στο τηλέφωνο 0030 210 77 180 77.