Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Mπέζας-Αβραμόπουλος θεμελίωσαν την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών

Μπέζας-Αβραμόπουλος θεμελίωσαν την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών

Τη θεμελίωση της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Μαΐου ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.
Ο κ. Αβραμόπουλος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στην όμορφη Θεσπρωτία, για να θεμελιώσουμε το έργο της επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Φιλιατών.Ένα έργο σημαντικό, που αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο μας, στην αποκεντρωμένη ανάπτυξη των Υγειονομικών Δομών.Στα σημεία, όπου ο πολίτης συναντιέται με τις οργανωμένες δομές του κράτους, την πιο ευαίσθητη στιγμή της ζωής του.Ένα έργο προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ, που περιλαμβάνει, εκτός από τις εργασίες ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης των υπαρχόντων κτιριακών εγκαταστάσεων και την κατασκευή νέου, εξαώροφου κτιρίου, εμβαδού 7.300 τ.μ.Το νέο κτίριο θα περιλαμβάνει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Βιοχημικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό και Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, δύο νέες Χειρουργικές Κλινικές, Παιδιατρική, Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική, Μαιευτήριο, 3 νέες αίθουσες χειρουργείων και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.Το Νοσοκομείο των Φιλιατών βρίσκεται σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας για προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης στους πολίτες της περιφέρειας.Με το έργο της επέκτασής του, που εγκαινιάζουμε σήμερα, η δυναμικότητά του αναμένεται να αυξηθεί στις 137 κλίνες από 71, που είναι σήμερα.Από το 2006 μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με το ποσό των 13.600.000 ευρώ, περίπου, για την ανάπτυξη νέων υποδομών, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την κάλυψη δαπανών των οικονομικά αδυνάτων.Επιπλέον, την προηγούμενη χρονιά, το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με το ποσό των 152.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των υπαγόμενων σε αυτό Κέντρων Υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου και των Περιφερειακών Ιατρείων.Μετατρέψαμε σε διθέσια το Περιφερειακό Ιατρείο Λιά και Τσαγκαρίου και αναβαθμίσαμε το Περιφερειακό Ιατρείο Πέρδικας σε Πολυδύναμο, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη σημασία που αποδίδουμε, στην προσπάθεια για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.Και φυσικά, το ενδιαφέρον μας για τη Θεσπρωτία και τους πολίτες της δεν σταματά στα όρια του σημαντικού έργου που θεμελιώνουμε σήμερα.Πριν λίγο καιρό εγκαινιάσαμε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού άνω των 200.000 ευρώ.Δρομολογείται η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Φιλιατών (Γηροκομείο Φιλιατών). Ένα έργο προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ.Εύχομαι πάντα το καλό να μας φέρνει εδώ και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα ακολουθήσουν και άλλα σημαντικά έργα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο Νομό αλλά και σε όλη την επικράτεια.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τους Φιλιάτες, για ολόκληρο το νομό αλλά και για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια στη Θεσπρωτία. Με την επέκταση που θεμελιώνουμε, τριπλασιάζεται σχεδόν η υπάρχουσα επιφάνεια του Νοσοκομείου Φιλιατών και διπλασιάζεται η δυναμικότητά του σε κλίνες.Η επέκταση αυτή σε συνδυασμό με το ΤΕΠ που κατασκευάζεται ήδη στην Ηγουμενίτσα και που θα συνδέεται λειτουργικά με το Νοσοκομείο Φιλιατών, αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις κτιριακές υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό.Δεν είναι μόνο το μέγεθος του έργου που θα κατασκευαστεί. Είναι κυρίως το μήνυμα που δίνουμε, ότι στηρίζουμε το Νοσοκομείο Φιλιατών. Βελτιώνουμε τη λειτουργία του. Στηρίζουμε τους Φιλιάτες. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα.Και το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο, όταν μετά από λίγους μήνες θα βρεθούμε πάλι εδώ για να θεμελιώσουμε την επέκταση του Γηροκομείου Φιλιατών, του οποίου την ένταξη έχουμε δρομολογήσει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.Πέρασαν 5.5 χρόνια από την εποχή που ο τότε Υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος υπέγραψε την απόφαση για την ανάθεση του έργου στη ΔΕΠΑΝΟΜ. Μετά το 2004 έως σήμερα, έγιναν οι απαιτούμενες μελέτες, πάρθηκαν οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες, έγινε η δημοπράτηση και ξεκινάει τώρα η κατασκευή της επέκτασης.Ό,τι καλό βρήκαμε το συνεχίζουμε. Ό,τι υποσχεθήκαμε το υλοποιούμε. Υπάρχει συνέχεια στο έργο μας στη Θεσπρωτία και υπάρχει ομοψυχία στην υλοποίηση των μεγάλων μας στόχων.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλο, που είναι φίλος της Ηπείρου και της Θεσπρωτίας, και για την παρουσία του εδώ σήμερα, αλλά και γιατί η συμβολή του ήταν καθοριστική. Από τότε που βρέθηκε στο Υπουργείο, το έργο πήρε το δρόμο του.Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για να φθάσουμε στη σημερινή ημέρα, υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς.Θα μου επιτρέψετε όμως να τελειώσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, γιατί με τη στάση και τη συμπεριφορά τους αποδεικνύουν εδώ, σε ένα επαρχιακό Νοσοκομείο στην άκρη της Ελλάδας, ότι είναι πραγματικοί λειτουργοί της υγείας ».