Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Μόνο πέντε ακτές στην Ήπειρο με Γαλάζιες Σημαίες!!!

Μόνο πέντε ακτές στην Ήπειρο με «Γαλάζιες Σημαίες»!!!
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), συντονιστή του διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με "Γαλάζια Σημαία" για το έτος 2009.
Με 425 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση ανάμεσα σε 39 χώρες. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2699 ακτές και 639 μαρίνες.
Σε ότι αφορά την Ήπειρο οι ακτές που βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες είναι το Μονολίθι, η Κυανή Ακτή και η Λούτσα στον νομό Πρέβεζας, και η Μέγα Άμμος και το Δρέπανο στον νομό Θεσπρωτίας.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ακτών που έχουν βραβευτεί και αφορούν την Ήπειρο είναι πάρα πολύ μικρός δεδομένου ότι η Κέρκυρα, για παράδειγμα, με την τεράστια οικοδόμηση μέχρι τις παρυφές των ακτών, έχει 32.
Απορεί κανείς επίσης όταν μεταξύ των περιοχών που δεν έχουν βραβευθεί είναι ας πούμε η Πέρδικα, τα Σύβοτα, η Πλαταριά, η Σαγιάδα, στην Θεσπρωτία, η Καστροσυκιά η Λιγιά και η Πάργα στην Πρέβεζα, και τόσες άλλες στην ακτογραμμή από την Πρέβεζα μέχρι τις εκβολές του Καλαμά.
Και όμως όλοι οι ηπειρώτες γνωρίζουν δεκάδες παραλίες καθαρές οι οποίες δεν είναι στη λίστα των βραβευμένων. Γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό