Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Aλληλεγγύη από Ηγουμενίτσα

Αλληλεγγύη από Ηγουμενίτσα
Αναδημοσίευση από http://indy.gr
από τον Salvatore, στο αρθρο
"Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στον Πειραιά για τον ξυλοδαρμό του Κούρδου από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα"
Δυναμική απάντηση με συγκέντρωση και πορεία στην πόλη μας.
Στις νάρκες του Έβρου ,στον πάτο του Αιγαίου , χτίζεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου. Ένα απ τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση και πορεία στους στους δρόμους της Ηγουμενίτσα την Τριτη 5 Μαϊου.
Ήταν η πρώτη πολιτική απάντηση που δόθηκε στο δρόμο απέναντι στην βάρβαρη επίθεση που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες από τα όργανα του κράτους, που στην προσπάθεια του για μια καλύτερη ζωή ρισκάρουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή (με γάντζους τους τραβάνε οι λιμενικοί απ το σασί των φορτηγών τραυματίζοντας τούς σε διάφορα σημεία του σώματός τους). Στην περίπτωση όμως του μετανάστη Αμτουλαχ η κρατική βία ο άγριος ξυλοδαρμός απ τις δυνάμεις του λιμενικού τον οδήγησε στην εντατική του νοσ Παπανικολάου να χαροπαλεύει.
Η πρόσκληση απ τη μεριά της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ,της Θεσπρωτίας της αντίστασης και του αγώνα, και της Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, έφερε κοντά συλλογικότητες με αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά από όλη την Ήπειρο, δεν κατάφερε όμως να κατεβάσει στο δρόμο τις δυνάμεις της <επίσημης αριστεράς >καθώς και το Εργατικό Κέντρο της πόλης που έλαμψαν με την απουσία τους. (βλέπετε όλοι αυτοί έχουν κάνει επερωτήσεις στη βουλή για το ζήτημα!!!!)
Η δυναμική και ο παλμός της πορεία που έφτασε μέχρι το λιμάνι ήταν η καλύτερη απάντηση κόντρα στην κρατική βία και καταστολή απέναντι στους μετανάστες. Η προσπάθεια το επόμενο διάστημα για τη δημιουργία ενός στεκιού μεταναστών στην πόλη μας θα είναι η ακόμα πιο έμπρακτη στήριξη των μεταναστών. Κάτω τα χεριά από τους μετανάστες.