Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Δευτέρα 30 Μαρτίου στο Πάνθεον. Να μιλήσουμε για το σήμερα!

Δεκέμβρης 2008 : Το γεγονός μιας προαναγγελθείσας έκρηξης! Tα ξερόκλαδα συσσωρευμένα και περίμεναν το προσάναμμα. H δολοφονία του Αλέξη, η αφορμή για να εκφραστεί σε βάθος και πλάτος η λαϊκή κατακραυγή, αγανάκτηση και θυμός. Tα σκάνδαλα, ο πλουτισμός των λίγων σε βάρος των πολλών, η φτώχεια, η ανεργία και φυσικά οι μισθοί πείνας, οι ανύπαρκτες συντάξεις, τα πτυχία και τα απολυτήρια χωρίς αξία, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό τοπίο το οποίο αναζητούσε διέξοδο.Απέναντι στο πλήθος, η κυβέρνηση των δολοφόνων, ταλαντεύεται ανάμεσα στην κρατική βία και την ακόμα μεγαλύτερη κρατική βία. Δίπλα της το ΠAΣOK, με τη θεωρία του «ώριμου φρούτου», περιμένει να πέσει η κυβέρνηση. Aπό δίπλα τα κόμματα της επίσημης αριστεράς που «φτύνουν» τη νεολαία, ανακαλύπτοντας συνωμοσίες και διεθνή σχέδια ή ψάχνουν να προσποριστούν εκλογικά κέρδη.
Απέναντι σε όλους αυτούς η νεολαία που βγήκε και συγκρούστηκε στους δρόμους, οι χιλιάδες των νέων ανθρώπων, οι χιλιάδες των δημοκρατών, των αγωνιστών της αριστεράς, που τους ξύπνησαν οι μνήμες.
Μιλώντας για το Δεκέμβρη οφείλουμε να δούμε την ουσία κι όχι το επιφαινόμενο.
Nα δούμε πίσω από τους τοίχους και όχι τις εικόνες και να μιλήσουμε για τις αιτίες και όχι για τ' αποτελέσματα. Να μπούμε στην καρδιά των γεγονότων και στο πλάι μιας νεολαίας που ανακαλύπτει τις λέξεις αγώνας, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, όχι στα λήμματα των λεξικών, αλλά στο δρόμο. Που ανακαλύπτει, ψηλαφώντας αντιφατικά και πολλές φορές «δύστροπα», τα κομμάτια της ζωής της.
Αυτή τη ζωή που συνεχίζει να την κομματιάζει άγρια η άρχουσα τάξη για δύο πενταροδεκάρες και τους ορθώνει έναν απαγορευτικό τοίχο στη μόρφωση, την εργασία και τον πολιτισμό.
Αν είναι να πάρουμε από κάτι απόσταση είναι πρωτίστως από τη σκουριά που συσσωρεύει στα μυαλά των ανθρώπων ο συμβιβασμός και η παραίτηση. Ενάντια σε όλες τις όψεις του αστικού πολιτισμού που τρέφουν το «εγώ» κόντρα στο «εμείς» και «το τομάρι μου» κόντρα στη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.
Nα μετατρέψουμε το αυθόρμητο σε συνειδητό και απέναντι στην κρατική ή την τυφλή βία να αντιπαραθέσουμε τη μαζική, οργανωμένη αντίσταση των λαϊκών δυνάμεων.

Θεσπρωτία της Αντίστασηςκαι του Αγώνα

Με αφορμή την έκδοση του λευκώματος τουΆρη Χατζηστεφάνου«Δεκέμβρης ’08, Ιστορία ερχόμαστε κοίτα τον ουρανό»,σας καλούμε στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:«Δεκέμβρης 2008. Για τους αγώνες του αύριο και ενάντια στην κρατική καταστολή»με ομιλητή το δημοσιογράφο (ΣΚΑΪ, Καθημερινή, Πριν) και συγγραφέαΆρη Χατζηστεφάνου.
Δευτέρα, 30 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο Πάνθεον.

Να μιλήσουμε για το σήμερα. Γιατί, τα αίτια που γέννησαν την κοινωνική έκρηξη, συνεχίζουν να υπάρχουν πιο ωμά. Το «λίπασμα» της κοινωνικής συνείδησης που πλούσια έριξε ο Δεκέμβρης του 2008, να γονιμοποιήσει πιο ελπιδοφόρα τους αγώνες του αύριο.
Με αφορμή την έκδοση του λευκώματος του Άρη Χατζηστεφάνου«Δεκέμβρης ’08, Ιστορία ερχόμαστε κοίτα τον ουρανό»,σας καλούμε στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:«Δεκέμβρης 2008. Για τους αγώνες του αύριο και ενάντια στην κρατική καταστολή»με ομιλητή το δημοσιογράφο (ΣΚΑΪ, Καθημερινή, Πριν) και συγγραφέαΆρη Χατζηστεφάνου.
Δευτέρα, 30 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο Πάνθεον.

Πρωτοβουλία Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
Θεσπρωτία της Αντίστασης και του Αγώνα

http://protovouliaf.blogspot.com/