Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Θερμά επεισόδια στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας κατά την επίσκεψη της Χούπνερ

Θερμά επεισόδια στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας κατά την επίσκεψη της Χούπνερ

Θερμά επεισόδια επιχείρησε να δημιουργήσει μία ομάδα κατοίκων στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 27/2/09 αποτελούμενη από περίπου 40 άτομα, κατά την επίσκεψη της Κοινοτικής Επιτρόπου Ντανούτα Χούμπνερ στο έργο του ΧΥΤΑ.

Κατά την αποχώρηση της Επιτρόπου και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση και συζήτηση μαζί της, ορισμένοι «θερμόαιμοι» της περιοχής προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την αυτοκινητοπομπή. Επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Πανοζάχου, γνωστού για την αντιΗπειρωτική δράση του και την καταστροφή που προσπαθεί να επιφέρει στην Ήπειρο, το οποίο αυτοκίνητο για λίγα λεπτά και μέχρι την επέμβαση της Αστυνομίας βρέθηκε περικυκλωμένο από σαράντα άτομα περίπου, τα οποία χτυπούσαν το αυτοκίνητο και φώναζαν, ενώ κάποιοι από αυτούς ξάπλωσαν στον δρόμο για να εμποδίσουν την κίνησή τους. Η ένταση διήρκησε αρκετή ώρα, ωσότου η μικρή αστυνομική δύναμη καταφέρει να επιβάλλει την τάξη.
Νωρίτερα οι κάτοικοι είχαν αποδοκιμάσει τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και άλλους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Νομό Θεσπρωτίας, θέλοντας έτσι να εξάγουν και στην Ευρώπη την διαφωνία τους με την κατασκευή των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Καρβουνάρι, που είναι ο υποτιθέμενος ΧΥΤΑ Καρβουναρίου ενάντια στις απόψεις των επιστημόνων, της κοινής γνώμης και των κατοίκων, για να γίνει το θέλημα της Νέας Δημιοκρατίας και του Πανοζάχου για καταστροφή της φύσης του Καρβουναρίου και να κινδυνέψει η υγεία των κατοίκων!
Η κ. Χούμπνερ είδε το έργο που έχει κατασκευαστεί στο Καρβουνάρι και εκεί άκουσε και τα επιχειρήματα των κατοίκων οι οποίοι δικαιολόγησαν την αντίδρασή τους στην λειτουργία του ΧΥΤΑ, λέγοντας ότι κατασκευάστηκε μέσα στην κτηνοτροφική ζώνη. Πήρε τον φάκελο που της παρέδωσαν και απευθυνόμενη προς αυτούς τους είπε ότι κατέγραψε τις παρατηρήσεις, θα μελετήσει τον φάκελο και θα τους απαντήσει.


--------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας από ομάδα κατοίκων που αντιδρά στο έργο για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Την περιοχή είχε επισκεφθεί νωρίτερα η κοινοτική επίτροπος Ντανούτα Χούμπνερ, την οποία οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Ανάρτησαν μάλιστα πανό στην πολωνική γλώσσα, το οποίο έγραφε "Σώστε μας". Την ίδια ώρα, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας της Ηπείρου, ενώ κάποιοι ξάπλωσαν στο δρόμο για να εμποδίσουν την κίνηση του οχήματος. Η κ. Χούμπνερ αναμένεται να επισκεφθεί και την Κέρκυρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι του νησιού θα προβούν σε ανάλογες κινητοποιήσεις για την κατασκευή ΧΥΤΑ.