Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ανησυχίες για τη μετατροπή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε "νεκροταφείο πλοίων".

Ανησυχίες για τη μετατροπή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε "νεκροταφείο πλοίων"

Την ανησυχία τους να μετατραπεί το παλαιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε «νεκροταφείο πλοίων» εκφράζουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του συνδυασμού "Θεσπρωτική Αναπτυξιακή Προοπτική" σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν προς τον Πρόεδρο της ΟΛΗΓ Α.Ε .
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
"Κύριε πρόεδρε, εδώ και αρκετούς μήνες στο παλαιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρίσκονται αγκυροβολημένα πλοία για απόσυρση, ή για επισκευή . Την αρχή έκανε ένα στις αρχές του Φθινοπώρου, προστέθηκαν ανά διαστήματα και άλλα, προφανώς για μην προκαλέσουν, έφθασαν δε αυτή τη στιγμή τα τέσσερα. Το λιμάνι μας είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στο νομό. Είναι η πύλη της χώρας στη Δύση. Είναι η αρχή και το τέλος της Εγνατίας οδού. Κι ενώ εξελίσσεται η Β' φάση και προχωρούμε στη Γ' πώς συνάδει ένα λιμάνι νεκροταφείο δίπλα στο υπερσύγχρονο νέο λιμάνι-κόσμημα με τα όσα αναμενόμενα από την κατασκευή και τη λειτουργία του;
Η αισθητική του λιμανιού είναι απαράδεκτη. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας από τους καπνούς των φουγάρων είναι εμφανής σε ολόκληρη την πόλη. Η ρύπανση της θάλασσας με τα απόβλητα των πλοίων είναι προφανής. Έγιναν πολλές φορές επερωτήσεις από εμάς στον Νομάρχη και πιστεύουμε ότι ο Νομάρχης σας έθεσε το πρόβλημα ζητώντας την απομάκρυνση αυτών αλλά διαπιστώνουμε ότι δεν ανταποκριθήκατε ακόμη.
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ είναι η άμεση απομάκρυνση τους. Εμπορική, τουριστική, και κατά συνέπεια οικονομική ανάπτυξη δεν μπορούν να συνυπάρχουν μ' αυτό το θέαμα. Όλοι μας δείξαμε στην αρχή ανοχή γιατί υποθέσαμε ότι η παραμονή θα είναι προσωρινή κάτι που αποδείχθηκε ουτοπία. Πιστεύουμε ότι και εσείς σαν πολίτης αυτής της πόλης αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα και η εντολή για άμεση απομάκρυνση αυτών θα αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον σας.
Εποχή που έχουμε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση και άλλες κοινωνικές αναταραχές δεν θα βοηθούσαν την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και της πόλης.
Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"