Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Aναστολή αποκλεισμών των λιμανιών αποφάσισαν οι νταλικιέριδες

Ανοιγούν τα Τελωνεία
Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν την Τρίτη 25/2 οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών

Την αναστολή των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών αποφάσισε η συνέλευση των εκπροσώπων των σωματείων της Ομοσπονδίας (ΟΦΑΕ), η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.
Οι αυτοκινητιστές διεθνών μεταφορών, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας έλυσαν τον αποκλεισμό στα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης, στη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα και στα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Κορίνθου.
Οι εκπρόσωποι της ΟΦΑΕ συναντήθηκαν και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, ενώ μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον γγ.του υπουργείου Μεταφορών αποφασίστηκε να συνταχθεί σχέδιο νόμου, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου των Μεικτών Κλιμακίων Ελέγχων.
Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), με αφορμή περιστατικό ξυλοδαρμού οδηγού φορτηγού από ιδιοκτήτες αυτοκινητιστές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διαμαρτυρήθηκε προς την ΟΦΑΕ, δηλώνοντας ότι δεν θα ανεχτεί άλλη «απρεπή συμπεριφορά» προς τους εργαζόμενους οδηγούς και θα τους στηρίξει «με κάθε νόμιμο μέσο».