Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Σκόπιμη αναβλητικότητα για την Πέρδικα

Σκόπιμη αναβλητικότητα για την Πέρδικα

Η κυβερνηση παραπέμπει το πρόβλημα της Πέρδικας για μετά τις εκλογές
Αποφεύγει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στο περιβαλλοντικό και οικονομικό πρόβλημα που προκαλεί η ανεξήγητη απόφαση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) να αλλάξει την αρχική επιλογή της για την περιοχή που θα διέλθει ο αγωγός φυσικού αερίου (Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας) και θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο μέτρησης και συμπίεσης. Σημειώνεται οτι αρχικά είχε προκρίνει τα παράλια βόρεια της Σαγιάδας, με το σκεπτικό ότι είναι κοντινότερα, τόσο από τα παράλια της Ιταλίας, όσο και από την περιοχή των Ιωαννίνων από όπου έρχεται ο αγωγός προς τη Θεσπρωτία, όμως αναθεώρησε, υποδεικνύοντας ως "λύση" τα παράλια της Πέρδικας, όπου η επιπλέον απόσταση υπολογίζεται στα 40-50 χιλιόμετρα!
Η στάση της κυβέρνησης προδίδει σαφή πρόθεση η "εκκρεμότητα" να μείνει αιωρούμενη ως τις εκλογές, ώστε η κυβέρνηση να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος της απόφασης. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας φέρεται να είπε σε αντιπροσωπεία της "Κίνησης Πολιτών δήμου Συβότων και κοινότητας Πέρδικας", ότι το έργο θα κατασκευαστεί στην παραλία της Πέρδικας, "ακόμη κι αν χρειαστεί η παρουσία 3.000 ανδρών των ΜΑΤ"!
Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα στην κατασκευή του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου, γιατί καταδικάζεται η ήδη δρομολογημένη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με τη μετατροπή της σε "βιομηχανοποιημένη περιοχή". Επίσης το έργο δεν εξασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου της περιοχής, και θα καταστραφούν τα φυσικά και παράκτια οικοσυστήματα. Από την πλευρά του ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πολιτικός εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, επισημαίνει ότι υπάρχει σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, αλλά επισημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην χωροθέτηση του έργου ώστε να μην ακυρώνεται η προοπτική αναπτυξιακής δυναμικής του τοπικού τουρισμού.
Eπίσης καλοσορίζουμε την νέα εφημερίδα της Κίνησης Πολιτών Πέρδικας, το Παρατηρητήριο της Πέρδικας, που βρισκεται και στο διαδύκτιο στο
http://www.ptp.gr/
Οπως επίσης υπάρχει και το site της Κίνησης Πολιτών
http://www.perdika.eu/