Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Λουκέτο στον ΟΤΕ Φιλιατών

Λουκέτο στον ΟΤΕ Φιλιατών

Κλείσιμο και του ΟΤΕ στο Φιλιάτι. Η Διοίκηση του ΟΤΕ και οι Γερμανοί που τον έχουν εξαγοράσει, ψυχρά και οικονομίστικα, αποφάσισαν απο τον Οκτώβριο να κλείσουν αρχικά 150 καταστήματα του ΟΤΕ στην Ελλάδα (122 τελικά μετά από παρεμβάσεις). Τα βόλια έφθασαν κι ως την Ήπειρο. Μέτσοβο, Κόνιτσα, Φιλιάτες, πρέπει να κλείσουν. Ο Μετσοβίτης όμως Νομάρχης Ιωαννίνων σήκωσε ανάστημα και με το πολιτικό εκτόπισμα που διαθέτει, τελικά ακύρωσε το κλείσιμο στο Μέτσοβο και στην Κόνιτσα. Διεμήνυσε αυστηρά στους αρμόδιους ότι "τέτοιες υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος τονώνουν το ηθικό των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών και αμβλύνουν το αίσθημα εγκατάλειψης". Και προκύπτει λογικό το παράπονο και η πικρία. Το Φιλιάτι δεν έχει Δήμαρχο να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του; Και που είναι η δυναμική του Νομάρχη και του κ. Υφυπουργού; Στον ΟΤΕ στο Φιλιάτι, ζούσαν και εργάζονταν τα τελευταία χρόνια 14 διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι, και παλιότερα 22. Με ότι συνεπάγεται αυτό στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Τώρα πως θα εξυπηρετούνται υπερήλικες πολίτες, ασθενείς πολίτες; Γιατί πρέπει να ταξιδέψουν στην Ηγουμενίτσα; Μόνο εκεί θα υπάρχει κατάστημα, όλα τα άλλα έκλεισαν. Αλήθεια, γιατί στην Κόνιτσα και στο Μέτσοβο παρέμειναν; Ποιό χέρι βοήθησε;
Εβδομήντα άτομα και πλέον ήτανε η ημερήσια εξυπηρέτηση του κοινού. Που θα πάνε όλοι αυτοί; Θα πάω στον ΟΤΕ στο Φιλιάτι, έλεγε ο κάτοικος του χωριού. Θα κάνω και τα ψώνια μου. Τώρα θα τα κάνει αλλού.
Τώρα έχει μείνει μόνο το τεχνικό τμήμα αποτελούμενο απο 4 άτομα, τα οποία και αυτά δεν μένουν στο Φιλιάτι, και πάνε όπου τους πουν από την Ηγουμενίτσα.
Κατά τα άλλα, το Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας προχωράει, όπως και το λιμάνι.